Entertainment

Anthony Hopkins gaat Sigmund Freud spelen

21 mei 2022 14:52 Aangepast: 21 mei 2022 16:11
Anthony Hopkins Beeld © ANP

Anthony Hopkins (84) speelt de rol van de Oostenrijkse neuroloog Sigmund Freud in een nieuwe film. Regisseur Matt Brown maakte zaterdag volgens Amerikaanse media bekend dat de film 'Freud's Last Session' gaat heten.

"We leven in een tijd die zo gepolariseerd is"

Freud's Last Session, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk, vertelt over de laatste jaren van het leven van de grondlegger van de psychoanalyse (1856-1939). Het verhaal gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over de laatste sessie van Sigmund Freud. De arts heeft auteur C.S. Lewis uitgenodigd voor een gesprek over onder meer het bestaan van God en hun relaties met hun geliefden. In de film zijn het 'verleden, heden en fantasie' met elkaar verweven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Father met Anthony Hopkins grote hit in de bioscopen

Matt Brown, onder meer bekend van The Man Who Knew Infinity, vindt het een 'belangrijk' verhaal om te vertellen. "We leven in een tijd die zo gepolariseerd is en waarin iedereen vastzit in zijn eigen groep, zonder dat er een echte dialoog wordt gevoerd. Ik wil een film maken voor alle doelgroepen, die emotioneel is, mensen doet nadenken en creatief is. Een film die de grote vragen stelt en onderzoekt wat de kern is van menselijkheid: liefde, geloof en sterfelijkheid."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anthony Hopkins won slapend zijn Oscar

De opnames van Freud's Last Session beginnen dit najaar. Wanneer de film verschijnt, is nog niet bekendgemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore