Entertainment

Marc-Marie slaat terug naar Özcan Akyol: 'Dode ogen'

21 mei 2022 12:03 Aangepast: 21 mei 2022 13:05
Özcan Akyol en Marc-Marie Huijbregts Beeld © ANP

Özcan Akyol (38) heeft deze week flink uitgehaald naar Marc-Marie Huijbregts (57). Hij denkt dat de talkshow 'Beau' geen gasten kan krijgen, 'anders ga je hem toch niet elke dag vragen'? Marc-Marie is not amused en slaat met vlakke hand terug: "Ik vind het ook wel ontroerend en iets schattigs hebben dat hij zo aan het pruttelen is en dat hij het daar dan heel moeilijk mee heeft."

"Als ik hem zelf tegenkom, is hij een slijmballetje"

Talkshows maken vaak gebruik van vaste gasten voor de herkenbaarheid en omdat iemand goed bij een programma past. Zo zit Marc-Marie regelmatig bij Jinek en Beau. Dat juist Özcan hier moeite mee heeft is natuurlijk wel merkwaardig. Hij is nog vaker in een talkshow te vinden dan AD-columnist Angela de Jong, zo vindt ook Marc-Marie. "Eus zit zelf echt overal. Die komt gewoon met de trein. Hij hoeft vooraf niet te weten waar hij naartoe gaat. Hij komt gewoon als hij een kleine rekening kan schrijven. Voor 12,50 euro heb je Eus in je programma. Die zit bij HLF8, bij VI, bij Khalid&Sophie, bij Jinek en bij Beau. Hij zit gewoon overal", zegt de cabaretier in zijn podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Özcan Akyol opent vuur op Marc-Marie Huijbregts: 'Hij kan niks!'

Dan maakt Marc-Marie het persoonlijk. "Ik vind het zo schattig, want dat zit hij zo te praten met die dode ogen. Dat heeft wel iets." Aaf Brandt Corstius vult aan: "Met die dode ogen kan je niet zo goed zien wat er gaande is vanbinnen." Waarop Marc-Marie de genadeklap uitdeelt: "Ik denk ook niet dat daar zoveel gaande is, maar goed."

Eigenlijk wilde Marc-Marie zich niet zo laten gaan in de podcast. "Ik vind dit al veel te veel. Ik wilde dit eigenlijk allemaal niet doen. Ik wou eigenlijk zeggen: hartstikke leuk en ontroerend. Ik vind je geweldig. Hoe hij ook in Enschede blijft wonen, of waar hij ook woont." Maar het zat de cabaretier toch dwars. "Onrechtvaardigheid kan ik niet zo goed tegen. Als ik hem zelf tegenkom, is hij een slijmballetje."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marc-Marie Huijbregts beschuldigt Birgit Schuurman van voice-shaming

Marc-Marie licht nog even toe waarom hij toch vaak op de uitnodigingen van de RTL-talkshows ingaat. "Ik zit alleen bij Eva of bij Beau, verder zeg ik altijd alles af. Ik vind het leuk om bij Eva en Beau te zitten. Ik vind het leuk om die twee aan het lachen te maken en met hen heb ik iets. Verder zit ik nergens. Je mag zeker niet zeuren als je hem (Özcan, red.) bent."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore