Entertainment

De vijf belangrijkste nieuwtjes van afgelopen week

20 mei 2022 17:51
Beeld © Getty Images, ANP, Linelle Deunk

Het is nooit rustig in de entertainmentwereld. Het was deze week ook weer flink onstuimig. Met deze vijf nieuwtjes begin jij je weekend goed geïnformeerd.

1. Interview Twan Huys getoond tijdens rechtszaak Johnny en Amber

Elke dag is er wel opmerkelijk nieuws rondom de rechtszaak tussen Amber Heard en Johnny Depp, maar deze week speelden ook 'wij' een kleine rol. Het interview dat Twan Huys in 2018 had met Amber  voor het programma RTL Late Night werd namelijk gebruik in de rechtszaak die de acteur tegen zijn ex-vrouw heeft aangespannen.

In het gesprek zegt Amber de 7 miljoen dollar, die ze aan haar scheiding met Johnny overhield, evenredig gedoneerd heeft aan twee goede doelen. Een van die non-profit organisaties zegt echter nooit het volledige bedrag van 3,5 miljoen dollar te hebben ontvangen, iets wat Amber tot nu toe ontkende.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amber Heard 'dagelijks lastiggevallen' door fans Johnny Depp

2. Quincy Promes spil in drugsnetwerk

Dat Quincy Promes zich bezighoudt met schimmige zaakjes, was al langer bekend. Deze week bleek echter dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld in een drugsnetwerk. Volgens De Telegraaf is de recherche de voetballer op het spoor gekomen door een door criminelen gebruikte pgp-telefoon. De telefoon was aangesloten op het versleutelde Sky-ECC-netwerk, dat vorig jaar door de recherche was ontsleuteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rechtszaak Quincy Promes uitgesteld vanwege ziekte

3. Acteur Wim Rijken overleden

Er was ook verdrietig nieuws deze week: zanger, acteur en presentator Wim Rijken is woensdagochtend overleden 63-jarige leeftijd in een hospice. Wim, bekend van onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden, Oppassen!!! en Flikken Maastricht, moest vier jaar geleden noodgedwongen zijn carrière beëindigen toen er een zeldzame beenmergziekte bij hem werd geconstateerd. Door intensieve behandelingen wisten artsen zijn leven met enkele jaren te rekken, maar de laatste maanden werd de situatie 'uitzichtloos'. Wim koos voor euthanasie.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angela Schijf weet niet hoelang ze nog doorgaat met Flikken Maastricht

4. Vandaag Inside terug 

Eind april werd bekend dat Johan, Wilfred en René per direct stopten met hun werkzaamheden voor Vandaag Inside. Dit was enkele dagen na de ophef die ontstond over de veelbesproken bekentenis van Johan, waarin hij zei een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. De analist nuanceerde dit in de volgende uitzending en stelde dat er geen penetratie had plaatsgevonden.

Hoewel er al snel geruchten gingen dat het praatprogramma terug zou keren, drukte Johan die geruchten toen de kop in. Toch keerde het trio deze week terug en Johan bood maandag zijn excuses aan in het programma. "De mensen die dus echt getroffen zijn door seksueel geweld. Die kan ik hiermee gepijnigd hebben en dat was nooit mijn bedoeling", vertelde hij. Toen stak hij zijn middelvinger op naar 'de mensen aan de talkshowtafels'. "Voor hen heb ik maar één gebaar. Deze."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Sigrid Kaag reageert op terugkeer en sneer Johan Derksen

5. Karlijn en Jouke incognito daten

Boer Jouke en zijn Karlijn zijn nog altijd even verliefd als tijdens de opnames van Boer zoekt Vrouw. Hoewel ze het liefst hun liefdesgeluk van de daken wilden schreeuwen, moesten ze hun prille kalverliefde nog even geheim houden. En daar werden zelfs pruiken voor ingezet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore