Ga naar de inhoud
Entertainment

F*ck de Liefde 2 nú te zien op Netflix

F*ck de Liefde 2 Beeld © AM Pictures/Netflix

Vooral het 'feel good-gevoel' en 'de romantiek' gaan de film 'F*ck de Liefde 2' tot een succes maken, denken acteurs Bo Maerten (29) en Géza Weisz (35). "We kunnen wel stellen dat Nederland goed gedijt bij romantiek", zegt Weisz tegen het ANP. "Ik vind het soms zo onvoorstelbaar hoe we altijd naar romcoms blijven smachten."

"Zeker op Ibiza word je heel close"

De film, die vrijdag op Netflix verschijnt, speelt zich grotendeels af op het zonnige eiland Ibiza. Juist dat 'vakantiegevoel' is fijn om naar te kijken, voegt Bo Maerten toe. In de film spelen Bo en Géza het stel Jim en Lisa. Ze besluiten uit elkaar te gaan, waarna Lisa naar Ibiza trekt met vriendinnen. De film laat dan ook de 'twee kanten' van de liefde zien, denkt Weisz. "Dat het helemaal super kan zijn, maar aan de andere kant heel complex kan zijn."

F*ck
Lees ook:
F*ck de Liefde-fans opgelet! Deel 2 vanaf mei te zien op Netflix

F*ck de Liefde 2 laat zien hoe wij omgaan met het maken van keuzes, denkt de acteur. "Het laat zien hoe moeilijk wij het vinden om te verbinden, knopen door te hakken." Dat zie je ook terugkomen in de verhaallijn van Lisa en Jim, denkt hij. "De een wil vrij zijn en de ander wil een leven samen uitstippelen. Dat is voor ons allen herkenbaar." Dat beaamt Bo. "Je ziet het ook om je heen, je hoort bijvoorbeeld wel over stellen die uit elkaar gaan omdat de een kinderen wil en wil settelen en de ander niet."

(tekst gaat verder onder de trailer)

Bo was al in de eerste film te zien van F*ck de Liefde. Het was 'hartstikke leuk om elkaar weer te zien', vertelt ze. "Het is een heel relaxte groep." Géza was juist een van de nieuwe spelers in de film, maar het 'klikte meteen', weet de acteur nog. "Er was absoluut geen klimaat van: wij kennen elkaar al, jij valt buiten de boot. Het is een heel gek beroep eigenlijk, waarin je in een kortstondige tijd heel intiem bent en samen optrekt. Zeker op Ibiza word je heel close."

De film verschijnt op Netflix, wat betekent dat hij wereldwijd te zien is. Of buitenlandse abonnees de film gaan kijken, durft Bo niet te zeggen. "Ik hoop het wel heel erg. Hoe leuk dat een meisje van twaalf aan de andere kant van de wereld het ook kan zien." Géza denkt dat de film wel een internationaal succes kan worden. "Als je ziet hoe goed F*ck de Liefde deel 1 het heeft gedaan wereldwijd, dan zie ik geen reden waarom het met tweede deel niet weer zou lukken."

Kraantje
Lees ook:
Kraantje Pappie en Anouk Maas toegevoegd aan cast F*ck de Liefde 2

Of de eerste film na een tweede ook een derde deel krijgt? "Dat moet je vragen aan de producent", lacht Bo. Maar als die er komt, zou ze er weer aan willen meewerken. "Ik zou niet weten waarom niet, eigenlijk. Dat lijkt me hartstikke leuk."