Entertainment

Nederland wederom geraakt door verhaal Hello Goodbye-koppel Gerard en Jantina

19 mei 2022 21:26 Aangepast: 19 mei 2022 21:29
Hello Goodbye Beeld © Hello Goodbye KRO-NCRV NPO1

In 23 seizoenen 'Hello Goodbye' heeft Joris Linssen (56) duizenden gesprekken gevoerd. Sommigen zijn hen altijd bijgebleven, zoals het verhaal van Gerard en Jantina die hij in 2018 sprak op Schiphol. Vier jaar later blikt de presentator terug op het bijzondere gesprek.

"Ik hou zelfs zijn kostuums in de kast voor als ‘ie terugkomt en plotseling achter de deur staat"

Als Joris kennismaakt met Gerard en Jantina staan ze te wachten op hun dochter uit Florida, die daar woont. Zelf richting Amerika is geen optie, aangezien Gerard alzheimer heeft. In het fragment uit 2018 vertelt Jantina dat ze heel blij is dat hun dochter naar huis komt, al is ze ook ontzettende bang dat Gerard haar niet meer hekent. Terwijl Jantina haar tranen niet kan bedwingen, komt het bij haar man allemaal niet zo binnen. "See you later alligator, after 'while crocodil", blijft hij maar herhalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Emotioneel afscheid Hello Goodbye zorgt voor tranen kijkers

In de afgelopen vier jaar hebben Jantina en de Joris contact gehouden. Mede dankzij haar openheid is  de ziekte van Alzheimer meer bespreekbaar geworden. Gerard is inmiddels overleden als de presentator haar voor de special opzoekt. "Ik wil niet volschieten, maar het gebeurt toch", vertelt Jantina.

Gerard was én is haar grote liefde. Als Joris vervolgens vraagt hoe het na de opnames op Schiphol met Gerard ging, legt ze uit dat het onmogelijk was hem thuis te houden. "Het was zo verschrikkelijk vermoeiend. Dus hij is naar een verzorgingstehuis gegaan." Hoewel ze hem elke dag enorm mist, is Jantina ervan overtuigd hem weer te zien. "Ik wacht op hem. Ik hou zelfs zijn kostuums in de kast voor als ‘ie terugkomt en plotseling achter de deur staat (…) Dat maakt me een beetje blij."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder en dochter zien elkaar weer na 10 jaar in Hello Goodbye

RTL Boulevard sprak onlangs met de presentator over de bijzondere aflevering, zijn carrière én huwelijk. Bekijk die video hieronder:

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore