Ga naar de inhoud
Entertainment

Frank van der Lende en Eva Koreman moeten stoppen met 3FM-middagshow

Frank van der Lende en Eva Koreman Beeld © ANP

De middagshow van Frank van der Lende (33) en Eva Koreman (37) op radiozender 3FM gaat stoppen. Dat deelt de radio-dj in een kort bericht op Twitter en in de uitzending donderdagmiddag.

"Helaas moeten we stoppen met de middagshow van de leiding"

'Helaas moeten we stoppen met de middagshow van de leiding. Wat een trip en dank voor het luisteren en alle gezelligheid. Kusjes op je oren!', schrijft Frank bij twee foto's van hem en Eva. 'Het zit zo in m'n hart, dit station', zei de radiomaker tevens donderdagmiddag in de uitzending. Hij gaf ook aan enigszins 'pissig' te zijn. Eva zei dat ze een tijd 'heel boos en gefrustreerd' is geweest.

Radio-dj
Lees ook:
Radio-dj Eva Koreman bevallen van eerste dochtertje

Op 23 juni is de laatste uitzending van de twee te horen. Frank gaat daarna met vaderschapsverlof en Eva vult vanaf dat moment de show in haar eentje. Een definitieve einddatum van het programma is nog niet bekendgemaakt. 3FM is het tweetal 'dankbaar voor hun creativiteit, inzet en enthousiasme de afgelopen twee jaar. "Dat is een keuze geweest van de omroep", benadrukt de zender, die binnenkort in gesprek gaat met de verscheidene omroepen over de toekomstige invulling van de middagshow op 3FM. 

Sinds 1 april 2020 maakt het duo samen het programma Welkom bij de Club!. Ze blijven allebei wel bij de radiozender werken, maar het is nog niet duidelijk op welke plek.

Frank
Lees ook:
Frank van der Lende: '3FM Awards voelt weer als vanouds'

In april maakte dj Sander Hoogendoorn ook al bekend dat zijn ochtendprogramma op de zender na vier jaar moet stoppen. "Ik weet sinds een paar weken dat deze ochtendshow gaat stoppen. Dat ik moet stoppen", zei hij toen. "Ik kreeg van mijn omroep BNNVARA te horen dat we niet doorgaan in de toekomst en dat het einde van het vriendenteam nadert. Dat vind ik superjammer, want ik had nog graag jaren door willen gaan."