Ga naar de inhoud
Entertainment

Dit zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen van Obese

Miljuschka Witzenhausen Beeld © Nick van Ormondt

Vanaf woensdag 1 juni gaan negen deelnemers met obesitas in acht afleveringen de keiharde strijd tegen de kilo's aan in een nieuw seizoen van 'Obese'. Ze worden bijgestaan door een team van deskundigen en presentatrice Miljuschka Witzenhausen (36).

Iris

Iris is 30 jaar en walgt van haar lichaam. Ze voelt zich bejaard en wil zich weer als haar 30-jarige zelf voelen. Iris doet er alles aan om een gezonde levensstijl en een beter zelfbeeld te krijgen. Het team van Obese helpt daarbij. Iris ondergaat een metamorfose, niet alleen fysiek, ook mentaal wordt ze een ander persoon.

Marcel 

Marcel is buschauffeur en werkt op de meest uiteenlopende tijden. Hij is eerder heel veel afgevallen, maar al die kilo’s zitten er weer aan. Dit keer pakt hij het anders aan en staat hij onder begeleiding van de Obese-deskundigen. Het is een moeilijk traject voor Marcel, hij is eigenwijs en trekt zijn eigen plan.

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka herdenkt overleden oma Stien Holleeder: 'Haar kracht leeft in ons voort'

Tony & Nikki

Tony en Nikki hebben samen twee jonge zoons. Ze vinden elkaar door hun overgewicht niet meer aantrekkelijk en de intimiteit is ver te zoeken. Voor zichzelf, hun relatie en voor hun kinderen is het tijd om iets aan hun overtollige kilo’s te doen. Onder begeleiding van de deskundigen van Obese, gaan ze hun levensstijl drastisch omgooien.

Martin 

Martin draagt niet alleen te veel kilo’s met zich mee, ook een heel groot geheim. Door het verliezen van de kilo’s krijgt hij genoeg zelfvertrouwen zijn geheim met iedereen te delen. De deskundigen van Obese ondersteunen hem gedurende zijn traject en zien hem veranderen van een onzekere man in iemand die de wereld aankan.

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka wil kritiek Obese niet horen: 'Begrijp het juist als geen ander'

Chantal 

Chantal heeft samen met haar man drie zoons, waarvan één tweeling. Haar eerste zwangerschap is heftig en door de zorgen om de tweeling heeft ze zichzelf verwaarloosd. Het is tijd voor Chantal. De deskundigen van Obese begeleiden haar naar een gezonde levensstijl die ook echt vol te houden is.

Aziz 

Aziz is 24 jaar en de jongste deelnemer van dit seizoen. Door de coronapandemie is hij eenzaam geworden en is eten zijn uitlaatklep. Hij heeft een tussenjaar genomen om zichzelf te ontwikkelen en te bedenken wat hij wil in de toekomst. De deskundigen van Obese helpen hem hierbij. Aziz ondergaat een metamorfose, vindt zijn roeping en bloeit helemaal op.

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka Witzenhausen presenteert vernieuwde versie van Obese

Bart

Bart heeft samen met zijn vrouw drie jonge kinderen. Door zijn overgewicht kan hij niet spelen met zijn zoon en dochters. Daar wil hij verandering in brengen en het team van Obese helpt hem daarbij. Door een traumatische ervaring uit zijn jeugd, ondergaat Bart vooral mentaal een enorme verandering en dat zorgt voor interessante inzichten.  

Chantalle

Chantalle heeft veel meegemaakt in haar leven en is daardoor een stoere vrouw geworden die alles alleen aankan. Hulp vragen is iets wat ze nooit doet, tot ze zo onzeker is geworden van haar gewicht en ten einde raad Obese raadpleegt. 

Obese is vanaf woensdag 1 juni wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 5.