Entertainment

Advocaat: 'Glennis Grace nog niet gedagvaard'

19 mei 2022 16:18
Glennis Grace Beeld © ANP

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Glennis Grace (43) op 26 oktober voor de rechtbank in Amsterdam moet verschijnen. De zangeres wordt naar aanleiding van het Jumbo-incident gedagvaard voor geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade. Haar advocaat, Kerem Canatan, reageert in een statement dat er geen sprake zou zijn van een dagvaarding.

"Helaas moeten wij constateren dat het Openbaar Ministerie kennelijk liever communiceert via de media dan rechtstreeks met ons als advocaten"

Volgens Kerem zou er wel een overleg zijn geweest met het Openbaar Ministerie over een zittingsdatum, maar 'heeft de officier van justitie er voor gekozen' om hen niet te informeren over 'de inhoud van de vervolgsbeslissing'. Hij legt uit dat zij evenmin op de hoogte waren over het persbericht dat vandaag is gepubliceerd. Glennis zou dan ook nog niet gedagvaard zijn. 'Helaas moeten wij constateren dat het Openbaar Ministerie kennelijk liever communiceert via de media dan rechtstreeks met ons als advocaten. Bovendien vinden wij dit persbericht voorbarig', concludeert de advocaat van Glennis. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Glennis Grace gedagvaard voor geweld en mishandeling

Volgens Kerem zou zijn cliënte haar verantwoordelijkheid al hebben genomen door 'openbaar haar excuses' aan te bieden. Daarbij zou ze ook haar 'verantwoordelijkheid nemen voor haar betrokkenheid bij het incident'. Ondanks dat er vermoedelijk sprake zou zijn geweest van een vechtpartij denken de advocaat en Glennis daar nog steeds anders over. 'Strafrechtelijk is die betrokkenheid beperkt gebleven tot een duw waarvan wij menen dat dit een onvoldoende wezenlijke bijdrage oplevert aan de vechtpartij die daarna is gevolgd', schrijft hij stellig. Wel blijft de zangeres van mening dat zij 'een onjuiste keuze heeft gemaakt' in haar handelingen tijdens dit incident. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Glennis Grace voor het eerst op podium na Jumbo-rel: 'Nog niet verwerkt'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore