Ga naar de inhoud
Entertainment

Laura Pausini test positief op corona na finale songfestival

Laura Pausini Beeld © ANP

Laura Pausini (48) heeft rond de finale van het Eurovisiesongfestival corona opgelopen. Dat heeft de zangeres en presentatrice via Instagram bekendgemaakt.

"Ik dacht dat het kwam door de vermoeidheid maar ik ben er net achter gekomen dat ik corona heb"

Laura verdween tijdens het slotstuk van de liveshow al even van het podium omdat ze zich niet lekker voelde. Zondag meldde ze dat ze last had van een lage bloeddruk en daarom op advies van het medische team even moest pauzeren. Vrijdag leek de Italiaanse ook al ziek te zijn en ontbrak ze voor een groot deel bij de repetities.

Laura
Lees ook:
Laura Pausini verklaart plotselinge afwezigheid tijdens finale

'Nou ja, er was dus toch iets mis', geeft Laura nu aan. 'Ik voel me sinds zaterdag niet lekker. Ik dacht dat het kwam door de vermoeidheid maar ik ben er net achter gekomen dat ik corona heb.' Vanwege haar positieve test zit de zangeres nu in isolatie en mag ze niet reizen. Daardoor mist ze een optreden in Florida.

S10
Lees ook:
S10 scoort meer dan miljoen streams met songfestivalhit De Diepte

De Italiaanse songfestivalorganisatie liet vorige week woensdag in overleg met de stad Turijn plots haast alle coronamaatregelen vallen. Delegaties, pers en andere werknemers hoefden daardoor niet meer verplicht te testen voordat ze de arena wilden betreden. Volgens de EBU was dat gedaan omdat het aantal positieve resultaten 'ver onder het nationale gemiddelde' zou liggen.

Songfestivalpresentatoren weten niet te overtuigen: 'Te pijnlijk voor woorden'

04:58
Kalush
Lees ook:
Kalush Orchestra weer in Oekraïne na Eurovisiesongfestival

Het testen bleek in PalaOlimpico al een beetje 'nattevingerwerk'. Mensen hoefden niet te wachten op hun uitslag en konden gewoon het songfestivalterrein binnen en daar eventueel corona overdragen. Ook gingen berichten rond dat er achter de schermen wel degelijk veel mensen besmet zouden zijn geraakt. De EBU kon dit desgevraagd niet bevestigen.