Ga naar de inhoud
Entertainment

Paul Witteman ontvangt de Ere Zilveren Nipkowschijf

Paul Witteman Beeld © ANP

Paul Witteman ontvangt dit jaar de Ere Zilveren Nipkowschijf. De jury van de prestigieuze televisieprijzen vindt dat de presentator de prijs verdient vanwege zijn gehele oeuvre, dat bovendien 'een gouden randje' heeft. De 75-jarige presentator nam zondag afscheid van zijn tv-programma 'Podium Witteman'.

"Een oeuvre dat een Ere Zilveren Nipkowschijf verdient"

"In 1998 schreef de toenmalige jury van de 'reguliere' Zilveren Nipkowschijf: Paul Witteman zal de televisiegeschiedenis ingaan als een programmamaker die in de jaren 90 als geen ander zijn stempel heeft gedrukt op de informatieve sector. Hij was en is niet alleen een voortreffelijk presentator, maar ook een intelligent interviewer, die zich met schijnbaar groot gemak op de moeilijkste gebieden begeeft", schrijft de jury in het juryrapport.

"In 2022 staat deze reputatie nog steeds, en is nu zelfs verbreed door Wittemans prestatie om met Podium Witteman een van de geliefdste muziekprogramma's van de Nederlandse omroep te hebben gebouwd. Een oeuvre dat een Ere Zilveren Nipkowschijf verdient, met een gouden randje."

Paul
Lees ook:
Paul Witteman vindt afscheid Podium Witteman 'moeilijk'

De Ere Zilveren Nipkowschijf wordt net als de Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren Reissmicrofoon op 16 juni uitgereikt tijdens de zestigjarige jubileumeditie van de uitreiking. De prijs ging vorig jaar naar Het Sinterklaasjournaal van de NTR. Eerder wonnen Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen Pauw en André van Duin de prijs.