Entertainment

Nikkie de Jager niet onder de indruk van Italiaanse ESF-finale

18 mei 2022 21:46 Aangepast: 18 mei 2022 22:10
Nikkie de Jager Beeld © ANP

Nikkie de Jager 'dacht heel veel' afgelopen zaterdag tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Italië. Dat bekende de 28-jarige YouTube-ster en presentatrice woensdag op het festival van Cannes. Nikkie is hier aanwezig omdat zij voor TikTok dinsdagavond verslag deed van de openingsavond.

"Wat hadden wij toch een mooi jaar"

Er was zaterdag veel kritiek op de Italiaanse presentatie van de finale. Zo maakten de presentatoren veel fouten en voelden hun ‘toneelstukjes’ volgens fans op sociale media gekunsteld aan. Nikkie noemt de Italiaanse finale 'bijzonder'. "Ik dacht vooral: wat hadden wij toch een mooi jaar. Wat hadden wij het toch goed gerepeteerd. En wat hadden wij het leuk met zijn vieren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laura Pausini verklaart plotselinge afwezigheid tijdens finale

Meer wil de presentatrice niet kwijt over haar Italiaanse collega’s. "Ieder land organiseert het evenement op zijn eigen manier", aldus Nikkie. "Nederland houdt van grote shows, dus dat was onze insteek vorige jaar. In Italië hebben ze het meer op de charme gegooid."

De vier Nederlandse presentatoren becommentarieerden de avond zelf wel in een app-groepje dat Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie nog steeds hebben. "Het was heel leuk want Jan zat in Turijn om commentaar te leveren. Dus we wisten alles meteen uit eerste hand. We wisten bijvoorbeeld al een uur van tevoren dat Laura Pausini was verdwenen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager straalt in laag uitgesneden jurk: 'Betekent veel'

De presentatie van Eurovisie 2021 heeft Nikkie vooral internationaal veel nieuwe klussen opgeleverd. "Het heeft zeker qua hosten veel deuren geopend", stelt ze. "Eerst werd ik vooral als content creator ingehuurd. Nu vragen mensen mij echt als presentator. Dus meer als Nikkie de Jager dan als NikkieTutorials."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore