Ga naar de inhoud
Entertainment

Nederlandse acteur Walt Klink is een veelbelovende ster in Amerika

Walt Klink Beeld © Romy Treebusch

Hij is nog maar 19 jaar oud, maar de eerste grote internationale rollen zijn al binnen. De Nederlandse acteur Walt Klink speelt namelijk een hoofdrol in de Amerikaanse serie 'Rabbit Hole' en bijrollen in de nieuwe Amazon-serie 'The English' en de Scandinavische hit 'Arctic Circle'. Wij spraken de jonge acteur over zijn carrière.

"Het heeft zo veel te maken met geluk, doorzettingsvermogen en discipline"

Met zijn hoofdrol in de Amerikaanse serie Rabbit Hole zal Walt met grote sterren als Kiefer Sutherland werken. Hoewel hij dit enorm spannend vindt, kijkt hij er ook naar uit. "Ik zie ze ook als een leerschool: wat hebben zij gedaan waardoor ze hier zijn beland? Ik bestudeer hun spel en wat ze doen om zich voor te bereiden." De opnames van de serie, die naar verwachting eind 2022 te zien is, gaan deze week van start. 

Hij deelt niet alleen het doek met Kiefer Sutherland, met zijn rol in de nieuwe Amazon-serie The English acteert hij ook met Emily Blunt. "Het is altijd spannend om dat soort grote acteurs te ontmoeten", legt hij uit. Uiteindelijk zijn het volgens Walt ook maar gewoon mensen. "Dan ontmoet je ze en besef je dat zij ook vaders en moeders zijn die naar de supermarkt gaan om bruinbrood te halen."

De serie gaat over een Britse vrouw die in 1890 naar de Verenigde Staten afreist om te zoeken naar de man die volgens haar verantwoordelijk is voor de moord op haar zoon. Deze miniserie bestaat uit zes delen en zal binnenkort te zien zijn op BBC en Amazon. Walt speelt een vaste bijrol in deze serie. Welke dat dan precies is, blijft nog even een verrassing voor het grote publiek. 

Walt
Lees ook:
Walt Klink krijgt aanzoeken sinds succesclip van Snelle

In Nederland is Walt ook geen onbekende, de meesten zullen hem kennen door zijn rol in de videoclip 'Smoorverliefd' van rapper Snelle. De acteur brak hiermee door in Nederland. Hoewel hij nu zijn eerste grote stappen in Amerika zet, is hij ons kikkerlandje niet vergeten. "De internationale markt is veel groter, waardoor er veel meer kansen zijn, maar het één sluit het ander niet uit. Ik hou van de Nederlandse filmscene en wil graag nog in Nederland spelen als het project mooi is en er een interessante rol is."

Ook in Nederland valt er volgens de acteur nog genoeg te halen. Zo staat een film van regisseur Sam de Jong hoog op zijn wishlist. Als we de acteur vragen naar zijn ultieme acteerdroom, gaat hij echter toch de grenzen over. Walt droomt er namelijk van om in New York een hoofdrol te spelen in een film van Martin Scorsese, samen met de Frans-Amerikaanse acteur Timothée Chalamet. "Een verhaal dat ertoe doet, dat me uitdaagt en met een karaktertransformatie", omschrijft hij. En als het aan de acteur ligt, blijft het niet bij een droom: "Het gaat gebeuren, wacht maar."

Walt
Lees ook:
Walt Klink in grote serie met Hollywoodster Emily Blunt

Hoewel de 19-jarige Walt al grote rollen op zijn naam heeft staan, blijft hij bescheiden. Zo legt hij uit dat het zomaar 'tientallen audities' kan kosten om überhaupt een rol te scoren. "Ik heb geluk gehad met de snelheid waarmee The English is gekomen, maar tussen The English en Rabbit Hole zaten bijvoorbeeld weer acht maanden zonder project. Het heeft zo veel te maken met geluk, doorzettingsvermogen en discipline."

We moeten dus nog even wachten op The English en Rabbit Hole, maar kunnen de Nederlandse ster wel alvast zien schitteren in de Scandinavische hit Arctic Circle. In deze serie heeft Walt een bijrol weten te scoren in het tweede seizoen.