Ga naar de inhoud
Entertainment

Dave Roelvink speelt open kaart over drank- en drugsproblemen: 'Was ver van mezelf verwijderd'

Beeld © ANP

Dave Roelvink (28) neemt woensdag de moedige stap om te praten over zijn problematische relatie met drank en drugs. Dat doet de Roelvink-telg op Instagram. "Een heel bijzondere en moeilijke post voor mij vandaag, maar hij is heel erg nodig", vertelt Dave in een video op zijn Instagram.

"Twee jaar geleden had ik niet de hoop dat ik mezelf weer zo zou kunnen vinden"

"Dat ik een hele wilde periode heb gehad in mijn leven, daar verras ik denk ik niemand mee", zegt Dave in het filmpje. "Wat niemand weet, is dat ik een heel lange periode geworsteld heb met een drank- en drugsverslaving", zegt hij dan. Dave heeft zich 'ontzettend ongelukkig' gevoeld. "Ik ben heel ver van mezelf verwijderd geweest. Ik heb de mensen om me heen pijn gedaan."

Twee jaar geleden heeft hij zichzelf in de spiegel aangekeken en zocht hij hulp, omdat hij 'zo niet verder kon'. "Ik ben de kliniek in gegaan en gelukkig met succes."

Dave Roelvink: 'Door drank en drugs hoefde ik niets meer te voelen'

04:20
Dave
lees ook:
Dave Roelvinks kortetermijngeheugen laat hem in de steek

Dave heeft er achteraf gezien grote moeite mee gehad om op jonge leeftijd bekend te worden. "Dat iedereen in een keer een mening over je had. Ik kon heel slecht met mijn gevoel en emoties omgaan. In de drank en drugs vond ik mijn verdovingsmiddel. Zo hoefde ik niet te voelen. Daardoor heb ik mezelf continu in een verdoving willen houden", vertelt hij.

Een jaar geleden heeft Dave besloten ook andere mensen te willen helpen, die hetzelfde hebben doorgemaakt. Om die reden is hij samen met twee anderen een afkickkliniek begonnen. "Dat zijn we begonnen, omdat wij dit door willen geven. Het herstel dat ik heb gevonden is het mooiste cadeau dat ik mezelf heb gegeven."

Fles
lees ook:
Fles bier wordt voor melk ingeruild in nieuwe realityserie met Dave Roelvink

Door zijn herstel kan Dave weer een stuk vrolijker door het leven gaan. "Ik kan weer een goede zoon zijn, een goede vader, een lieve vriend voor mijn meisje. Ik voel me ontzettend gelukkig. Twee jaar geleden had ik niet de hoop dat ik mezelf weer zo zou kunnen vinden."