Entertainment

Ontwerper Monroe-jurk spreekt schande van Kim Kardashian

18 mei 2022 03:15 Aangepast: 18 mei 2022 07:05
Beeld © ANP

Bob Mackie (82), de ontwerper van de jurk die Marilyn Monroe in 1962 droeg toen ze president John F. Kennedy toezong voor zijn 45e verjaardag, is niet te spreken over het feit dat Kim Kardashian (41) het iconische kledingstuk onlangs droeg tijdens het Met Gala in New York. Volgens Bob 'had dit nooit mogen gebeuren'. Dit meldt 'Entertainment Weekly'.

"Niemand anders dan de enige echte godin Marilyn had die jurk mogen dragen"

"Ik vond dat een enorme fout. Niemand anders dan de enige echte godin Marilyn had die jurk mogen dragen. Ik begrijp dan ook niet dat er uiteindelijk door een aantal mensen toestemming is gegeven om dit stuk opnieuw gedragen te laten worden," aldus Bob.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kim Kardashian droeg op Met Gala nóg een jurk van Marilyn Monroe

Kim moest heel wat werk verrichten om in het kledingstuk te passen. De realityster vertelde op de rode loper van het Met Gala ruim zeven kilo te zijn afgevallen in drie weken, om de jurk maar aan te kunnen trekken. Uiteindelijk bleken haar billen nog steeds te groot en moest Kim deze bedekken met een faux-fur manteltje, zodat het niet te zien was dat de jurk met touwtjes bij elkaar gehouden werd.

Nadat Kim met haar vriend Pete Davidson de rode loper had betreden, trok ze backstage een replica van de Monroe-jurk aan. Het originele stuk werd direct door een aantal beveiligers teruggebracht naar het museum waarvan het geleend was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zó verborg Kim Kardashian dat Marilyn Monroe-jurk niet dichtging

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore