Ga naar de inhoud
Entertainment

Roos Reedijk zei bijna 'nee' tegen Kopen zonder Kijken vanwege haar man

Roos Reedijk Beeld © ANP

Je kunt je een seizoen van 'Kopen zonder Kijken' nauwelijks voorstellen zonder Martijn Krabbé (54), Alex van Keulen (53), Bob Sikkes (56) en Roos Reedijk (46). Toch moesten de makers vlak vóór het eerste seizoen bijna op zoek naar een andere interieurstylist.

"Misschien heeft het zo moeten zijn"

Met haar creatieve ideeën, kleurrijke interieurs en positiviteit zet Roos in iedere aflevering de puntjes op de spreekwoordelijke i. Maar dat haar man Wicher de directeur is van het bedrijf dat Kopen zonder Kijken maakt, is voor Roos in eerste instantie de reden om te twijfelen aan haar deelname. "Toen hij me vroeg of ik stylist wilde worden bij Kopen zonder Kijken, zei ik in eerste instantie ook nee, vanwege de link met hem en omdat ik niet per se op tv wilde", aldus Roos in gesprek met Veronica Superguide.

Roos
Lees ook:
Roos Reedijk uit Kopen zonder Kijken is gezelligheidsdier: 'Sla echt door'

Uiteindelijk is er één man die haar voor het eerste seizoen over de streep trekt: de charmante aannemer Bob Sikkes. "Toevallig deed ik in die tijd een ander project met Bob en dat was zo leuk dat ik dacht: misschien heeft het zo moeten zijn", vertelt Roos.

Inmiddels is het programma aan het vijfde seizoen begonnen en kijken er wekelijks meer dan een miljoen mensen. De Kopen zonder Kijken-stelletjes zijn weg van haar ideeën. "Ik volg veel kandidaten op Instagram en het verbaast me juist dat de meeste interieurs zelfs een jaar later nog precies zo zijn als ik ze heb ingericht."

Het neemt niet weg dat het huidige seizoen om verschillende redenen knap lastig was om te maken. Zo zijn de wensenlijstjes volgens Roos 'langer dan ooit':

Styliste Roos: 'Wensenlijstje KzK-stellen steeds langer'

06:46

Kopen zonder Kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Het hele interview met Roos Reedijk lees je in de nieuwste editie van Veronica Superguide.