Entertainment

Overleden Foo Fighters-drummer 'onder druk gezet' tijdens tour

17 mei 2022 14:48 Aangepast: 17 mei 2022 16:22
Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins Beeld © AFP

De in maart overleden Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins zou eerder hebben aangegeven gebukt te zijn gegaan onder het drukke tourleven. Hij zou tegen Pearl Jam-drummer Matt Cameron hebben gezegd 'het verdomme niet meer te kunnen doe'", zo valt te lezen in een maandag verschenen profiel van tijdschrift 'Rolling Stone', dat twintig bronnen rondom Taylor interviewde.

Volgens Pearl Jam-drummer Cameron zouden Taylor en frontman Dave Grohl 'een soort overeenkomst' hebben gesloten, maar zou het tourschema daarna 'alleen maar gekker zijn geworden'.

Vrienden van de drummer verklaren tegenover Rolling Stone dat Taylor bij Dave en het management van Foo Fighters zou hebben aangegeven het aantal optredens 'terug te willen schalen'. Dat ze vervolgens toch overeenkwamen om verder te touren komt volgens de anoniem opgevoerde betrokkenen omdat Taylor 'een teamplayer' wilde zijn, maar ook omdat hij 'onder druk is gezet' om meer shows te spelen. Een woordvoerder van Foo Fighters ontkent in het artikel deze verklaringen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drugs en medicijnen aangetroffen in lichaam overleden Foo Fighters-drummer

Taylor Hawkins overleed eind maart op 50-jarige leeftijd in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Colombiaanse onderzoekers vonden sporen van tien verschillende stoffen in zijn lichaam, waaronder THC (de werkzame stof in marihuana), pijnstillers en antidepressiva.

Foo Fighters werd in 1995 opgericht door Dave Grohl, de vroegere drummer van Nirvana. Taylor trad twee jaar later toe tot de band. De rockband, vaak omschreven als een van de meeste invloedrijke ooit, bracht in totaal tien studio-albums uit en won twaalf Grammy's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Plotselinge dood Foo Fighters-drummer shockeert de muziekwereld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore