Ga naar de inhoud
Entertainment

Victoria Verstappen hekelt vooroordelen over jong moeder worden

Victoria Verstappen Beeld © Instagram @victoriaverstappen

Op social media probeert Victoria Verstappen (22), de zus van Max Verstappen (24), andere jonge moeders te inspireren. Ze werd zelf op jonge leeftijd moeder van zoons Luka en Lio. Maar, zo vertelt ze in 'Vriendin', je krijgt dan snel te maken met vooroordelen.

"Ik weet uit ervaring dat het superleuk is om een jonge moeder te hebben"

Toen Victoria op haar negentiende haar vriend Tom Heuts leerde kennen, waren ze er al snel over uit dat ze jong kinderen wilden krijgen. "Op een gegeven moment dachten we: we hebben veel van de wereld gezien en zijn er wel klaar voor. Toen lukte het ook nog heel snel. Toen ik zwanger raakte, was ik 20. Toen ik beviel, was ik 21."

Voor Victoria is het niet raar om op haar leeftijd al een gezin te stichten. Haar moeder Sophie was 'pas' 22 jaar oud toen ze Max kreeg. "Ik weet dus uit ervaring dat het superleuk is om een jonge moeder te hebben. Mijn moeder en ik zijn hartstikke goed bevriend. En omdat het leeftijdsverschil zo klein is, hebben we veel dezelfde interesses."

Victoria
Lees ook:
Victoria Verstappen doet boekje open over band met Max

Dat je online niet veel ziet en leest over jong moeder worden, is iets wat Victoria via haar social media wil veranderen. "Vaak krijgen jonge meiden die moeder willen worden – of dat al zijn – te maken met vooroordelen", vertelt ze. "'Was het wel gepland?' vragen mensen dan. Ik wil de positieve kanten van jong ouderschap laten zien. Zo verliepen de herstelperiodes na mijn bevallingen snel en onderneem ik veel met de kinderen. En als ze straks ouder zijn, ben ik nog hartstikke jong."

Verstappen
Lees ook:
Verstappen weigert mee te werken aan Netflixserie Drive to Survive

Zo neemt Victoria haar volgers nu mee in het proces om weer fit te worden na de bevalling. Twee tot drie keer per week gaat ze samen met een personal trainer aan de slag. "Ze helpt me om weer goed in m’n vel te zitten. Ik probeer ook op mijn eten te letten, al is dat niet altijd makkelijk. Maar ik hoef niet per se het lichaam terug van voor de zwangerschappen, je krijgt er namelijk wat moois voor terug. Ik wil me gewoon goed voelen."

Het hele interview met Victoria Verstappen is nu te lezen in Vriendin.