Ga naar de inhoud
Entertainment

Victoria Verstappen doet boekje open over band met Max

Familie Verstappen Beeld © Instagram @victoriaverstappen

Na de scheiding van hun ouders groeiden Max (24) en Victoria Verstappen (22) los van elkaar op. Dat neemt niet weg dat hun band altijd goed is geweest. In gesprek met 'Vriendin' vertelt Victoria over hun liefdevolle broer-zusrelatie.

"Het grappige is ook dat we nog nooit ruzie hebben gehad"

Voor de buitenwereld is hij de jongste winnaar van de Formule 1 ooit. Voor Victoria is Max gewoon Max, haar oudere broer. Maar een typische broer-zusrelatie hebben ze niet. "Het grappige is ook dat we nog nooit ruzie hebben gehad. Dat komt denk ik juist doordat we niet echt samen zijn opgegroeid", onthult Victoria.

Door de carrière van Max vlogen ze de hele wereld over, van Italië tot Australië. "Ook gingen we veel met oudere mensen om. Dan gedraag je je al snel minder kinderachtig. De meeste pubers gaan op stap, dat deden wij niet. Ik vond het leuker om te reizen en met Max samen te zijn dan met vriendinnen uit te gaan."

Max
Lees ook:
Max Verstappen viert overwinningsfeest met Martin Garrix in Miami

Volgens Victoria lijkt ze veel op haar broertje, hoewel hij iets meer wegheeft van hun moeder en zij meer op vader Jos lijkt. "Zo zijn we niet snel gestrest, heel relaxed en ook erg makkelijk. (...) We hebben natuurlijk ook zo onze verschillen. Zo is Max een heel lief persoon. Ik ben ook best lief, maar hij kan veel meer verdragen dan ik. Dat heeft hij van mijn moeder. Ik lijk meer op mijn vader, ben iets pittiger."

Ondanks dat Max één van de fellere Formule 1-coureurs van zijn tijd is, heeft hij buiten het circuit om niet snel ruzie met iemand. "Het duurt echt lang voordat hij op iemand boos wordt. Ik ben zelf sneller klaar met mensen."

Verstappen
Lees ook:
Verstappen weigert mee te werken aan Netflixserie Drive to Survive

Nu Victoria twee jonge kinderen heeft, kan ze niet zo veel reizen als voorheen. Op de wedstrijddagen van haar broer is het vaste prik dat ze elkaar na de race bellen. Zo ook na dé race in Abu Dhabi afgelopen december, waar Victoria niet bij aanwezig kon zijn omdat ze net was bevallen. Daar sleepte Max de wereldtitel binnen.

"Ik kreeg tranen in mijn ogen, het was zo mooi. Na de race belden we elkaar meteen. Maar lang konden we niet praten. Ik zei ook dat hij maar lekker moest gaan feesten. Eindelijk kon hij genieten van zijn eerste wereldtitel."

Ook moeder Sophie is apetrots op haar zoon, vertelde ze vlak na zijn overwinning voor de camera's van RTL Boulevard:

Moeder Max Verstappen straalt van trots: 'Dat is mijn zoon'

05:06

Het hele interview met Victoria Verstappen lees je nu in Vriendin.