Entertainment

Gordon Ramsay krijgt schadevergoeding van ruim 4 miljoen euro

17 mei 2022 05:00 Aangepast: 17 mei 2022 07:52
Beeld © ANP

Goed nieuws voor Gordon Ramsay (55). De Britse chefkok kan ruim 4 miljoen euro op zijn bankrekening bijschrijven, nadat een rechter hem in het gelijk stelde in een zaak tegen zijn voormalige zakenpartner Rowen Seibel (40). Gordon werd in 2014 aangeklaagd door Rowen, maar de rechter was van mening dat Rowen geen betrouwbare getuige was, die slechts met verzonnen bewijzen kwam. Dit meldt 'Page Six'.

"Hij was een zeer slechte manager, oneerlijk, incapabel en loog over alles dat vast en los zat"

Door deze uitspraak dient Rowen Gordon een flinke schadevergoeding te betalen, plus de advocatenkosten die de televisiechef de afgelopen jaren heeft gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tv-kok Gordon Ramsay heeft huwelijksdag bruidspaar verpest

Gordon en Rowen openden in 2012 het restaurant The Fat Cow in Los Angeles, maar toen ze in 2014 de deuren moesten sluiten claimde Rowen dat Gordon opzettelijk had verzaakt om het merk verder uit te bouwen. Daarnaast zou de Britse chef met andere partijen in zee zijn gegaan om het restaurant voort te zetten onder een andere naam.

Volgens Gordon stak de zaak heel anders in elkaar en was het juist Rowen die 'totaal ongeloofwaardig' was. "Rowen heeft alleen maar aan zichzelf gedacht en geprobeerd te profiteren van de merknaam die Gordon al die jaren zorgvuldig heeft opgebouwd. Hij was een zeer slechte manager, oneerlijk, incapabel en loog over alles dat vast en los zat. Wij hadden geen andere uitspraak dan deze verwacht," aldus de advocaten van Gordon.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochter Gordon Ramsay: 'Ben twee keer seksueel misbruikt'

Vrienden van Gordon zijn blij dat de zaak eindelijk afgesloten is. "Het waren acht lange en stressvolle jaren, maar Gordon voelt zich gesterkt door de uitspraak van de rechter. Nu kan hij dit eindelijk laten rusten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gordon Ramsay heeft artritis in zijn knie na val

Het juridische team van Rowen heeft laten weten in hoger beroep te zullen gaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore