Ga naar de inhoud
Entertainment

Kopen zonder Kijken-team is ten einde raad: 'Onmogelijk gebleken'

Beeld © RTL

Maandag was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Kopen zonder Kijken' weer te zien en het was weer ouderwets genieten. De aflevering draait om Vera en Casper die op zoek zijn naar een leuke woning in het mooie centrum van Leiden. Hun wensenlijstje is erg lang, maar hun budget zeer krap. Lukt het Martijn en zijn team om de twee aan een nieuwe woning te helpen?

"Het is een kansloos verhaal geworden"

Vera en Casper wonen in een mooi huurappartement in Leiden aan het water. Hoewel ze het erg naar hun zin hebben, willen ze toch graag iets gaan kopen. Ze zijn op zoek naar iets met meer ruimte dat ook voor de langere termijn geschikt is. Hun wensenlijstje liegt er niet om: met een budget van 375.000 hopen ze in Leiden een eengezinswoning of appartement te vinden met minimaal drie slaapkamers, een tuin of (dak)terras en een schuurtje voor berging voor fietsen. En dan het liefst ook nog in bepaalde wijken van Leiden en niet daarbuiten. Casper wil in principe nog wel uitwijken naar een gemeente in de buurt van de stad, maar daar moet Vera niet aan denken.

Makelaar Alex van Keulen weet direct bij het horen van de wensen al dat het niet makkelijk gaat worden en probeert iets meer bewegingsruimte te krijgen. "Stel nu dat ik iets vind wat aan al jullie wensen voldoet, maar het ligt dan net buiten het aangegeven gebied, wat dan?" Vera blijkt echter geen compromis te willen sluiten. "Nee eigenlijk niet", zo vertelt ze Alex. Ook Bob Sikkens blijkt er een hard hoofd in te hebben. "Heel eerlijk gezegd weet ik niet of het voor dit budget gaat lukken een goed huis voor ze te vinden."

Martijn
Lees ook:
Martijn Krabbé onthult nieuw onderdeel Kopen zonder Kijken

Het voorgevoel van de twee blijkt te kloppen, want na een paar maanden moet Alex concluderen dat het niet gaat lukken. "Het is gewoon lastig. Casper wil ruim buiten de stad, Vera desnoods klein in de stad. Los van het feit dat ze gewoon niet op één lijn zitten is het wensenlijstje ook gewoon te groot voor het budget. Dat wat zij zoeken, en dan met name Vera, is er gewoon niet in Leiden en ook niet in de plaatsen die zij hebben aangegeven."

Styliste Roos: 'Wensenlijstje KzK-stellen steeds langer'

06:46

Alex besluit dan ook een hartig woordje met het koppel te wisselen. "We zijn al een tijdje bezig voor jullie. De prijzen rijzen de pan uit en wat 6 maanden geleden mogelijk was, is nu niet meer mogelijk. En we moeten iets want als we lang wachten kunnen we straks niks meer voor jullie betekenen." Alex vraagt of ze hun budget kunnen verhogen, het eventueel ook zonder berging willen proberen én het zoekgebied willen verbreden. Na een paar dagen bedenktijd besluiten Vera en Casper akkoord te gaan met de budgeteis, al hebben ze er weinig vertrouwen in. "Het geeft stress, want kunnen we überhaupt ooit iets vinden?"

Fan
Lees ook:
Fan van Kopen Zonder Kijken? Dan is deze nieuwe show wat voor jou

Het budget wordt verhoogd naar 4 ton, maar buiten Leiden in een dorp wonen gaat ze nog steeds te ver. Nadat Alex vierkante ogen heeft gekeken van het turen naar het scherm in de hoop een woning te vinden, besluit hij dat het niet zo langer nog kan. Hij stuurt Martijn op de twee af. "De zoektocht is onmogelijk gebleken", zo concludeert hij. "Er moet iets radicaals veranderen. Of resetten of we kappen ermee en geven de opdracht terug." Ook Bob heeft de hoop opgegeven: "Het is een kansloos verhaal geworden."

Na lang getwijfel en de nodige teleurgestelde gezichten, besluiten Vera en Casper dan toch om hun wensen overboord te gooien qua zoekgebied en woningeisen. Het huis mag in plaats van drie slaapkamer er ook twee hebben en het huis hoeft niet instapklaar te zijn. Daarnaast zijn de dorpjes in de buurt van Leiden nu ook een optie.

Het besluit blijkt de juiste keuze te zijn geweest, want Alex stuit al snel op een mooie woning in het dorp Hillegom. Er moet nog het nodige aan verbouwd worden, maar het huis kost 345.000, wat betekent dat ze nog 55.000 over hebben voor een verbouwing. Vera en Casper moeten even slikken als ze het huis zien, maar als ze dan het uiteindelijke resultaat zien, zijn ze er toch wel érg blij mee. "Ik had er wel vertrouwen in dat het mooi zou worden, maar als je het dan zo ziet, dat is wel echt heel anders", aldus Vera.

Hoewel Bob aan het einde van de afleveringen elke keer weer blij is met het eindresultaat, zal hij zelf niet zo snel meedoen aan het programma. Hij legt in deze video uit waarom:

Bob Sikkes ziet deelname aan Kopen zonder Kijken niet zitten

01:36