Ga naar de inhoud
Entertainment

Deelname songfestival niet bovenaan lijstje van Suzan & Freek

Beeld © ANP

Zeg nooit nooit, maar de kans dat Suzan & Freek ooit voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival gaan lijkt gering. Dat zegt het stel maandag op de rode loper van de Buma Awards tegen het 'ANP'.

"We gunnen het iemand die het wél bovenaan z'n lijstje heeft staan"

"Eigenlijk zijn we er niet heel erg mee bezig, we hebben er nooit echt over nagedacht", zegt Freek over een eventuele deelname aan het liedjesfestijn. De afgelopen editie, die werd gewonnen door Oekraïne, heeft het duo überhaupt minder goed gevolgd vanwege een weekendje weg. "Het is heel vet dat S10 dit heeft gedaan. Arno Krabman, waar wij samen liedjes mee schrijven, heeft haar nummer geproduceerd. Dat vinden we heel vet. Maar ik weet zo 1, 2, 3 niet of het iets voor ons zou zijn." Suzan vult aan dat ze er niets op tegen hebben, maar ook niet zoveel met het songfestival hebben. "Wie weet ooit, maar het is niet per se ons ding."

Suzan
lees ook:
Suzan & Freek hebben beter beeld van vluchtelingen gekregen

Optreden in de Ziggo Dome stond voor het duo bovenaan hun bucketlist, maar namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival gaan niet zozeer. "Het is niet iets waarvan we denken: als we dat ooit maar zouden kunnen bereiken", aldus Freek. Suzan sluit zich daarbij aan. "We gunnen het iemand die het wél bovenaan z'n lijstje heeft staan."