Ga naar de inhoud
RTL Boulevard Columns

'Ik zit te gieren op de bank, mag Maud een eigen reallifesoap?'

Maud en Evert uit Boer zoekt Vrouw Beeld © KRO-NCRV/Boer zoekt Vrouw 15-05-2022

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Als single-expert smult ze van daten op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken.

"Eh, hallo, waar is Evert gebleven? Er staat hier een Evert 2.0"

Het is een wirwar van boeren en geliefdes gisteravond in de reünie van Boer zoekt Vrouw. Dat betekent dus volgende week zondag geen Maud op je beeldbuis. Kun je het je voorstellen? Ik niet, hoor. Ik geniet nog even nu het nog kan. Ik zie Annette en Hans samen, Jouke en Karlijn, ohhh, YES, daar komen Janine en Sander hand in hand aangewandeld! Is het Sander toch gelukt. Geweldig. En wat ziet Maud er leuk uit! Die oorbellen en wat heeft ze met d’r haar gedaan? Wat een knappe vrouw. Oh, de kleding heeft ze geleend van haar zus. Wat maakt het uit? Ik zie wel meer metamorfoses en dan niet zozeer qua uiterlijk, maar qua gedrag. Alle boeren zien er honderd keer relaxter uit. Alsof er een last van hun schouders is gevallen. Een single-last. En God, wat gun ik ze dat.

Als een volleerd psycholoog pakt Yvon eerst de probleemgevallen aan: Evert, Janine en Hans, zij hebben het niet makkelijk gehad. Ze begint bij Evert. "Jij had er vaak de woorden niet voor", begint Yvon. Maar Evert geeft haar lik op stuk: "Als ik jou al die vragen ga stellen, heb je er dan wel een antwoord op?" "Nee hoor, dat denk ik niet", lacht Yvon. Eh, hallo, waar is Evert gebleven? Er staat hier een Evert 2.0 die zich niet meer alles laat zeggen. Hans dacht vooral praktisch in de liefde: Dinie, zij woonde lekker dichtbij. Maar hij moest uit z’n hoofd, in z’n gevoel. En je hoeft Hans niks te vertellen: Janine had bindingsangst, dat had hij allang gezien.

De nieuwe Evert pakt nog even door: "Wat Sander is voor Janine, is Maud misschien wel voor mij." Ze vullen elkaar goed aan, vindt hij. Hier staat echt een andere Evert, hoor!

'Ik
Lees ook:
'Ik heb Evert nog nooit zoveel zinnen achter elkaar horen zeggen'

Ondertussen vertelt Maud aan de andere boeren dat ze niet naar de reacties heeft gekeken. "Dan slaap ik toch niet?" Maar zelfkritiek heeft ze wel: "In het begin dacht ik ook van Maud, alsjeblieft, pff." Gelukkig vindt ze zichzelf toch leuker dan ze dacht. En dan valt het kwartje. Dit avontuur leek voor Maud een schoolreisje naar de boerderij, maar ik zat er helemaal naast. Dit is Maud. Authentiek. Helemaal zichzelf. Ze heeft haar draai op de boerderij gevonden. We zien Maud vloggen, rijdend op de trekker: "Nu zijn we geloof ik iets aan het platstampen." En met Evert en broer Koop in de melkstal: "Dit is melken met de directie." Ik zit te gieren op de bank. Mag deze vrouw een eigen reallifesoap? Maud heeft zelfs haar huur al opgezegd. Ze gaat naar Drenthe emigreren. Wat een prachteinde van deze boeren romcom! Maar: "Hoho, niet te snel", waarschuwt ze. Daar zijn ze nog lang niet, ze moeten elkaar nog beter leren kennen. "Ik vind het mooi dat je er bent", zegt Evert. Kijk, zo kennen we je weer, Evert!

'Maud
Lees ook:
'Maud pinkt een traantje weg, ik hoop zo voor je dat dit goed gaat'

Als er iemand alles aan gedaan heeft om een vrouw voor zich te winnen is het Rob wel, vindt Yvon. Maar van Wendy is geen spoor te bekennen. Rob ging all the way. Hij was 'helemaal weg van Wendy, hoteldebotel verliefd op haar'. En hij ging net zolang door totdat Wendy zei: "Ik voel het niet voor jou." God, wat vind ik dit sneu. Of het niet wat te veel was: het dansen, zingen, gitaarspelen, het uitsloven voor de vrouwen?  En dan zien we beelden van Rob die alles aandraagt voor de vrouwen: kopjes thee, een extra dekentje over de voeten. Jeetje, dit gaat wel ver, hoor. Maar Rob vindt van niet: hij doet het graag, dit is wie hij is. Nu begin ik toch een beetje medelijden met hem te krijgen. Rob wil het gewoon te graag. "Ik heb een laag zelfbeeld. Ik ben niet trots op mezelf en dat compenseer ik met dingen die ik wel goed kan." Och… Toch is hij ervan overtuigd dat er iemand voor hem is. Ik ook, Rob. Geef de moed niet op.

'Rob
Lees ook:
'Rob uit BzV voelt geen vlinders in z'n buik, wel in z'n broekje'

Karlijn en Jouke zitten naast elkaar alsof het nooit anders is geweest. De botte Friese boer naast de zachte, lieve Brabantse schone. Yvon wil weten of Jouke zachter is geworden. Karlijn vindt van niet. Ze had al heel snel de liefdevolle en warme kant van hem gevonden. "Hij is veel attenter dan ik; zet alvast de koffie aan, schrijft briefjes naar me dat hij van me houdt." Wat? Yvon kan haar oren niet geloven en ik ook niet. Jouke zit er met een grote verliefde glimlach bij. "Dat hoeft niet per se allemaal in het openbaar, zo klef", vindt hij. En dat was ook de reden dat Yvon direct van het erf af moest toen de twee elkaar gevonden hadden. Karlijn heeft echt het kleine hartje gevonden in deze ruwe bolster. Jouke voelt zich gelukkiger: "Ik heb nu aan Karlijn iemand waaraan ik houvast heb." Weer die grote glimlach van hem. Och jongens! Dit is toch precies waarom dit programma gemaakt wordt! En de twee gaan op termijn ook nog eens samenwonen, in Friesland. Wat wil je nog meer?

'Karlijn
Lees ook:
'Karlijn heeft de code van lompe boer Jouke gekraakt'

Ik ben toch wel heel benieuwd naar het verhaal van Janine en Sander. Wat is daar gebeurd? Op de citytrip hing de relatie nog aan een zijden draadje. "Wat was er zo lastig?" wil Yvon weten. Janine heeft een rollercoaster aan emoties gevoeld en om dat onder woorden te brengen is… (je raadt het al) lastig! Het stel heeft nog heel wat meegemaakt na de citytrip. Ik zit te stuiteren op de bank. Vertel! Sander kwam vaak naar Limburg, dat was misschien niet zo handig van hem. Het ging voor Janine allemaal wat te vlug. Zo erg dat ze het zelfs heeft uitgemaakt. Wat? "Ik zei, je bent altijd welkom en als je weer wil proberen, dan kom je maar", vertelt Sander. Wat een begripvolle man! Waar kun je deze kopen? Daardoor zakte de paniek van Janine en merkte de Limburgse dat ze Sander toch wel ging missen. Yes! Zie je wel. Wat goed, Janine. "Het heeft tijd nodig gehad", vertelt ze. "Hij heeft vertrouwen in ons." En zij ook. Nu wel. Wat een ontzettend lieve man is Sander. En gewoon weer een happy ending! Wat heerlijk. Jongens, waar zijn de zakdoeken?

'Annette
Lees ook:
'Annette en Hans hét succeskoppel van Boer zoekt Vrouw'

Hans lijkt een andere man geworden naast Annette. Hij maakt grap na grap, waardoor iedereen in een deuk ligt. Hans had het niet makkelijk met zijn vrouwen en vat dat zelf in een hilarisch betoog kort samen. Heeft iemand doorgehad hoe grappig Hans is? Wat een acteur. Geef deze man een podium! Annette zit naast hem te gieren om zijn grappen, maar is ook realistisch: "Iemand van 69 ga je niet meer veranderen, die moet je accepteren zoals hij is." Ze hoeven elkaar maar aan te kijken en ze weten wat ze willen, vertelt ze. Ze doet er nog een schepje bovenop: "Ik ben geen miljonair, maar zo voel ik me wel." Och Annette! Hoe mooi, dit! En ze geniet op de boerderij, ze voelt zich net de assistente van Dr. Pol. "Het lijkt wel een sprookje, Hans", zegt Yvon. "Dat is het ook", beaamt hij: "Ik heb veel meer zin in het leven. En dat het tussen de kinderen ook klikt, dat is voor mij heel belangrijk."

"Is het heel anders om op je 69ste opnieuw verliefd te worden?" wil Yvon weten. "Nee, het duurt allemaal wat langer, meer ook niet", antwoordt Hans. En de drie liggen in een deuk. Padoem pats! Hans is de ongekroonde grappenkoning van dit seizoen. Ik ga ze nog missen, deze boeren en hun geliefden.