Entertainment

Broer Glen Faria overleed aan bloedvergiftiging: 'In één keer was hij weg'

21 mei 2022 11:51 Aangepast: 21 mei 2022 11:58
Glen Faria Beeld © ANP

Glen Faria (42) is in de nieuwe editie van het tijdschrift 'LINDA.' bijzonder openhartig over een traumatische gebeurtenis in zijn leven: de dood van zijn broer. "Ik had nog zo veel willen zeggen, zo veel willen vragen. Maar Melvin was in één keer weg", doet hij zijn verhaal.

"Ik ben mijn broer kwijt en soms weet ik even niet hoe het verder moet"

Eind 2019 wordt zijn broer opeens ziek. Als Glen door hem gebeld wordt met de vraag om hem op te komen halen, weet de zanger meteen al dat het mis is, omdat hij dat normaal nooit zou vragen. "Hij viel de hele tijd in slaap, zei hij, had buikpijn. Dus ik haalde hem op en bracht hem naar mijn moeder. Die zou soep voor hem maken, daar kon hij slapen, bijkomen."

Twee dagen later bezoeken ze alsnog een dokter, omdat zijn toestand niet verbetert. Daar wordt hen verteld dat het gaat om een blaasontsteking en Melvin wordt naar huis gestuurd met wat medicijnen. Dat is om elf uur ’s ochtends. Om vier uur ’s middags belt zijn moeder hem op dat hij moet komen, omdat ze Melvin 'aan het verliezen' zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Primeur: Glen Faria komt na 5 jaar met nieuwe muziek

"Ik stapte in de auto, reed naar mijn moeders huis en zag mijn broer daar op de grond liggen. Mijn moeder zat naast hem. Het ambulancepersoneel was Melvin aan het reanimeren. Het duurde zo lang ... Uiteindelijk draaide een van de broeders - een jonge jongen nog - zich naar mij om en schudde zijn hoofd", vertelt de zanger openhartig in het blad.

"Een paar uur ervoor dachten we nog dat hij een blaasontsteking had en nu was Melvin ineens dood. Bloedvergiftiging, bleek later. Het is het heftigste dat ik ooit heb meegemaakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wow! Davina en Glen Faria doen samen Duurt Te Lang

Zijn broer was anderhalf jaar ouder, maar volgens de singer-songwriter waren ze net een tweeling; twee handen op één buik. "Dat ik hem niet meer kan bellen, dat we niet meer samen naar muziek kunnen luisteren, dat doet pijn. Ik mis hem in alles. Ik ben mijn broer kwijt en soms weet ik even niet hoe het verder moet."

Het hele interview met Glen Faria in de nieuwste LINDA. is nu te lezen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore