Ga naar de inhoud
Alles over het songfestival

S10 'beetje teleurgesteld' om elfde plek songfestival

S10 Beeld © ANP

S10 (21) is een klein beetje teleurgesteld met haar elfde plaats op het Eurovisiesongfestival. Toch kan de zangeres 'heel blij en tevreden' terugkijken, zo vertelde ze met een hele grote glimlach bij aankomst bij haar hotel aan de Nederlandse pers.

"Het is precies zo gegaan als ik had gehoopt, misschien alleen een beetje teleurgesteld met m'n positie in de top"

"Hoe ik me voel? Geweldig!" riep S10 uit nadat ze door een grote groep media en Nederlandse supporters werd begroet. De fans trakteerden haar op een groot applaus.

Oekraïne
Lees ook:
Oekraïne wint Eurovisiesongfestival, elfde plaats voor S10

"Ik heb het zo naar m'n zin gehad. Het was m'n beste optreden tot nu toe, eigenlijk in m'n leven", zo jubelde S10. "Het is precies zo gegaan als ik had gehoopt, misschien alleen een beetje teleurgesteld met m'n positie in de top. Maar het is gewoon geweldig geweest. Ik heb de leukste week van m'n leven gehad en nu gaan we even een biertje drinken want dat is ook al heel lang geleden!"

Deelname aan songfestival was langgekoesterde droom S10

06:45
Van
Lees ook:
Van nul punten naar de top: Sam Ryder trekt VK uit het dal

S10 kon vooraf nauwelijks een inschatting maken over hoeveel punten de televoters haar zouden geven. "Je kan het een beetje voorspellen maar hoe het uiteindelijk gaat weet je niet. We hebben twaalf punten van Italië gekregen: dat deed mij heel erg veel goed. En nu gaan we ervan genieten!"

Ook Zwitserland en Denemarken gaven S10 een hoge waardering met ieder tien punten. Oekraïne en Oostenrijk gaven Nederland acht punten. Opmerkelijk genoeg kwam er van de Belgische jury geen enkel punt, terwijl dat land als enige kon verstaan waar S10 over zong.

Graham
Lees ook:
Graham Norton fan van songfestivalnummer S10: 'Prachtig'

Ruim 3 miljoen mensen keken zaterdagavond naar de finale van het Eurovisiesngfestival in Turijn. Dat is een stuk minder dan vorig jaar, toen er ruim 5,4 miljoen mensen naar de deelname van Jeangu Macrooy keken, zo meldt Stichting KijkOnderzoek. 

Vorig jaar was de best bekeken finale sinds 2002, waarschijnlijk mede omdat het evenement toen in Rotterdam werd georganiseerd. Deze titel stond op naam van de editie van 2014, toen The Common Linnets Nederland vertegenwoordigde. Toen keken er 5,1 miljoen Nederlanders. De finale van het Eurovisiesongfestival werd in 2019, toen Duncan Laurence ervoor zorgde dat Nederland won, bekeken door 4,4 miljoen kijkers.

Kelly
Lees ook:
Kelly Clarkson covert Duncans hit Arcade: 'Niet normaal dit'