De Diepte

Commentatoren over optreden S10: 'Wauw, heel ontroerend'

14 mei 2022 22:12 Aangepast: 15 mei 2022 01:39

"Wauw. Je voelt de emotie. Je voelt de pijn." Die woorden sprak commentator Jan Smit na het optreden van zangeres S10 bij het Eurovisiesongfestival in Turijn. "Heel ontroerend", noemde co-commentator Cornald Maas haar livevertolking van het liedje De Diepte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oekraïne wint Eurovisiesongfestival, elfde plaats voor S10

De zangeres was spatzuiver, genoot duidelijk van haar optreden en toonde zelfs een grote glimlach. Aan het einde leek S10 lichtelijk geëmotioneerd.

Loepzuiver

Veel bekende en niet-bekende Nederlanders laten op social media weten erg trots op haar te zijn. "Loepzuiver. Echt heel goed", twittert oud-Kamerlid Myrthe Hilkens. Daar kan journalist Lammert de Bruin van EenVandaag zich wel in vinden. "Goed gedaan S10", schrijft hij. "Prachtig, echt prachtig", noemt presentator Tim Hofman het optreden.

Ook Dolf Jansen vond S10 'fokkin goed'. Presentator Maurice Wijnen noemt het haar beste optreden van de week. "Het is een zenuwslopende opdracht om zo’n persoonlijke song op het allesbeslissende ‘moment suprème’ perfect te brengen. Maar #S10 pakt dit wereldpodium en DOET het gewoon."

Ook BBC-songfestivalcommentator Graham Norton toonde zich enthousiast. "Prachtig nummer. Het is bijna alsof ik Nederlands spreek", reageerde hij na afloop. "Goed gedaan, S10. Het publiek vond het ook erg goed."

S10 was vanavond als elfde van de 25 artiesten aan de beurt. Ze zat in een blok vol favorieten met onder meer Italië, Spanje en Oekraïne.

Historisch hoge winkans Oekraïne

Oekraïne is de grote favoriet voor de winst. Vlak voor de finale in Turijn begon had Kalush Orchestra bij wedkantoren een historisch hoge winkans van liefst 59 procent. Zweden staat op een winkans van 11 procent, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 10 procent. S10 staat met De Diepte op een tiende plaats.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore