Ga naar de inhoud
Entertainment

Cornald Maas drinkt dagelijks wijn: 'Hou van het licht verdovende effect'

Cornald Maas Beeld © ANP

Zo groot als zijn afkeer voor vlees is, zo gek is Cornald Maas (59) op zijn dagelijkse glaasjes wijn. Het liefst drinkt de commentator van het songfestival er een paar per dag, zo vertelt hij aan het 'AD'.

"Via mijn moeder en haar vriendinnen die vroeger sherry dronken ontdekte ik dat ik die smaak wel fijn vond"

Toen Cornald nog maar vier jaar oud was liep hij paratyfus op door filet americain. Sindsdien heeft hij een hekel aan 'alles dat riekt naar vlees en vergankelijkheid'. Hij schenkt klare wijn over zijn eet- en drinkgewoontes: dat hij een moeilijke eter is, ontkent Cornald niet. Waar hij wel erg van kan genieten, is een glas alcohol. "Ik drink minimaal een paar glazen wijn per dag, ik hou van het licht verdovende effect", aldus Cornald. "Via mijn moeder en haar vriendinnen die vroeger sherry dronken ontdekte ik dat ik die smaak wel fijn vond."

Cornald
Lees ook:
Cornald en Jan denken dat Oekraïne songfestival wint

Samen met songfestival partner in crime Jan Smit becommentarieert Cornald vanavond de acts. De bookmakers weten het al maanden zeker: Oekraïne gaat er met de winst vandoor. Daar sluit Cornald zich bij aan. Hij heeft lang gehoopt dat er nog een ander land zou opstaan dat mee kon dingen naar de winst. "Het is een bijzonder jaar want eigenlijk is het al bijna een gelopen race. Je hoopt toch altijd dat het een open competitie wordt. Heel misschien kan Groot-Brittannië nog iets. Dat zou leuk zijn. Van nul punten vorig jaar naar de winst."

Måneskin blikt terug op songfestival overwinning: 'Was geweldig'

00:58
Zó
Lees ook:
Zó laat is S10 aan de beurt tijdens de finale van het songfestival