Ga naar de inhoud
Entertainment

Wilfred Genee over terugkeren Vandaag Inside: 'Heel benieuwd'

Wilfred Genee Beeld © ANP

Wilfred Genee (54) is 'heel benieuwd' wat er maandagavond bij 'Vandaag Inside' gaat gebeuren. Dat zei de presentator van het SBS6-programma vrijdagmiddag in zijn radioshow 'The Friday Move' op BNR. Donderdag meldde Talpa dat 'Vandaag Inside' aanstaande maandag terugkeert op televisie mét Johan Derksen (73), Wilfred Genee en René van der Gijp (61).

"Het was een soort achtbaan de afgelopen weken"

De drie presentatoren besloten 29 april te stoppen na een storm van commotie over een bekentenis van Derksen, die zei dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal en zei dat er geen penetratie was geweest. "Het was een soort achtbaan de afgelopen weken, met alles wat er gebeurde voor en achter de schermen", zei Wilfred Genee tegen zijn tafelgasten Harry Mens en advocaat Sébas Diekstra.

Vandaag
Lees ook:
Vandaag Inside vanaf maandag weer te zien mét Johan Derksen

Harry Mens merkte op dat hij soms het idee heeft dat de mannen van Vandaag Inside ophef veroorzaken voor de kijkcijfers. "Dat zou je bijna denken, ja", zei Wilfred Genee daarop. "Zelfs ik kon het niet meer volgen op een gegeven moment. Het was wel heel ondoorzichtig geworden. Johan heeft aangegeven hoe hij het heeft beleefd, hij heeft aangegeven hoe hij zijn eigen rol heeft gezien. Ik ben benieuwd wat er maandag gaat gebeuren."

TOTO
Lees ook:
TOTO zwijgt over terugkeer als sponsor van Vandaag Inside

Marco Louwerens, directeur TV van Talpa, stelde in een korte verklaring dat het bedrijf stelling heeft genomen tegen de manier waarop Johan Derksen zijn verhaal deed en de manier waarop hij met het onderwerp is omgegaan. "We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver." Wat Talpa betreft is de zaak daarmee gesloten.

Rob: 'Dubbele standaard bij rel Vandaag Inside en oude rel Jinek'

03:07