Alles over het songfestival

Dit zijn de opvallendste looks van het songfestival

13 mei 2022 17:17
Sheldon Riley - Australië Beeld © Getty Images

Het Eurovisiesongfestival is elk jaar weer een komen en gaan van kledingstukken die niet zouden misstaan in de poppenhoek van een basisschool. Toch vallen deze acts altijd op. Hier volgt een bonte verzameling van dit jaar.

De Australische inzending Sheldon Riley heeft nog nooit gehoord van het spreekwoord 'overdaad schaadt'. Niet alleen is de zanger gehuld in een witte jurk met enorme sleep, hij draagt ook nog eens een enorm gezichtssieraad. 

Sheldon Riley - Australië Sheldon Riley - Australië
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chantal Janzen deelt plaagstootjes uit aan songfestival in Italië

Achille Lauro is ontzettend populair op social media. De Italiaanse zanger doet mee voor San Marino. Hij draagt een complete see-through-outfit waarin zijn mini-onderbroek goed zichtbaar is. Hij heeft de finale helaas niet gehaald, maar gelukkig hebben we de foto's nog.

Achille Lauro - San Marino Achille Lauro - San Marino

Vladana uit Montenegro heeft de finale ook niet gehaald. Terwijl de makers van het songfestival in Turijn haar goed kunnen gebruiken. Met een soort satellietschotel op haar rug probeerde ze verbinding met de rest van Europa te maken. Tevergeefs...

Vladana - Montenegro Vladana - Montenegro

Wie een kekke outfit wel goed gebruikt, is Noorwegen. De mannen van Subwoofer zijn constant te vinden in hun gele wolvenpak. Hierdoor is totaal niet duidelijk wie er achter de outfits schuilgaan. 

Subwoofer - Noorwegen Subwoofer - Noorwegen
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Songfestivalkijkers geschokt door haarlook Laura Pausini

En dan nog even Finland. De zanger is gehuld in een gele regenjas - met daaronder een ontbloot bovenlijf - maar het doet kijkers denken aan een mix tussen Chucky en IT. Doodeng, maar de band The Rasmus staat er wel mooi mee in de finale. 

The Rasmus - Finland The Rasmus - Finland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore