Ga naar de inhoud
Entertainment

Angela de Jong aangevallen in Beau: 'Wat een onzin'

Angela de Jong in Beau Beeld © RTL

Angela de Jong (46) zat gisteravond nietsvermoedend te praten over de televisiecomeback van het 'Vandaag Inside'-trio tot ze een halt werd toegeroepen door journalist Derk Sauer (69).

"Ik hou al heel lang mijn mond"

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee lagen twee weken geleden flink onder vuur nadat Johan een onthulling deed over zijn jonge jaren als voetballer. Hij zou vijftig jaar geleden een kaars bij iemand hebben 'ingebracht'. Dit nuanceerde hij later, maar dat mocht niet baten. Vooral de jolige sfeer tijdens en na de anekdote werd door veel mensen als verschrikkelijk ervaren.

Talpa:
Lees ook:
Talpa: 'Terugkeer Vandaag Inside op SBS6 is voorbarig'

Angela de Jong vertelde gisteren in Beau dat zij best snapt dat die sfeer daar in de studio hangt. "Ik begrijp best dat er een bepaalde dynamiek daar aan tafel ontstaat, als je het terugziet..." stelt ze, tot ze wordt onderbroken door Derk Sauer. "Ik hou al heel lang mijn mond", begint hij, "maar Angela, dat is toch onzin dat je je kan voorstellen dat er een bepaalde dynamiek ontstaat aan tafel?"

"Als iemand zoiets zegt, dan zeg je toch: 'Wat gebeurt hier?'",gaat hij verder. Angela schiet in de verdediging. "Kijk, Johan begon zijn verhaal met: 'Ik heb een verhaal'. Nou, dan gaat Van der Gijp al gieren als een soort Gerard Joling. En dan komt er nog een zin en dan wordt er nog harder gelachen. Als je het programma kent dan weet je: er komt nu een of ander knullig einde. Ik kan me echt wel voorstellen dat iedereen daar zat te lachen en dat op een gegeven moment het kwartje valt van: shit, waar lachen we nu eigenlijk om?"

Vandaag
Lees ook:
Vandaag Inside maandag weer te zien op tv, met Johan Derksen

Dat vindt Derk geen goede uitleg. "Dat kan ik me helemaal niet voorstellen. Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen gaan lachen als iemand een verhaal vertelt over een vrouw die laveloos op een bank ligt en dan met een kaars in de weer gaat." Hoewel Angela zich de jolige stemming tijdens de beruchte Vandaag Inside-uitzending kan indenken, snapt ze niet waarom de VI-mannen niet meteen daarna hebben gezegd dat het verhaal te ver ging. "Ze hebben het niet aangevoeld", besluit ze. 

Bekijk het gesprek in Beau hieronder. 

Angela de Jong: 'Maandag gaat VI gewoon weer beginnen'

12:42