Ga naar de inhoud
Entertainment

Talpa: 'Terugkeer Vandaag Inside op SBS6 is voorbarig'

Het nieuws rondom het praatprogramma 'Vandaag Inside' is een show op zichzelf. Maandag bevestigt Johan Derksen (73) bij 'AD' dat het programma terugkeert bij SBS6, maar Talpa kan het nieuws juist níét bevestigen aan RTL Boulevard. Een woordvoerder van Talpa Network noemt een terugkeer van het programma 'voorbarig'.

"We hebben afgelopen zondag een goed gesprek gehad met de mannen"

"De berichtgeving met betrekking tot een terugkeer van het programma Vandaag Inside op SBS6 is voorbarig", aldus de woordvoerder van Talpa Network aan RTL Boulevard. "We hebben afgelopen zondag een goed gesprek gehad met de mannen om in alle rust terug te kijken op de afgelopen weken en hetgeen gebeurd is. Zodra er meer nieuws te melden is komen we hier vanuit SBS6 op terug."

Talpa
lees ook:
Talpa kan einde van Vandaag Inside nog steeds niet bevestigen

Eind april werd bekend dat Johan, Wilfred en René per direct stopten met hun werkzaamheden voor Vandaag Inside. Dit was enkele dagen na de ophef die ontstond over de veelbesproken bekentenis van Johan, waarin hij zei een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. De analist nuanceerde dit in de volgende uitzending en stelde dat er geen penetratie had plaatsgevonden.

Hoewel er al snel geruchten gingen dat het praatprogramma terug zou keren, drukte Johan die geruchten de kop in: "Ik ben ermee gestopt en daar laat ik het bij", zei de televisiemaker. "Het kan zijn dat er gesprekken zijn, maar die zijn in ieder geval niet met mij." Nu pas blijkt dat Johan niet is opgestapt vanwege de mediarel, maar omdat het trio geen rugdekking kreeg van Talpa.

'Vandaag
lees ook:
'Vandaag Inside keert terug op SBS mét Johan Derksen'

Johan zegt met klem dat hijzelf, René van der Gijp en Wilfred Genee komende maandag gewoon weer te zien zijn op televisie. Dat stelt hij woensdagmiddag aan ANP in een reactie op het bericht van Talpa.

Regionale zenders Rijnmond en NH Media zien geen reden om het schrappen van het radioprogramma van Johan Derksen te heroverwegen. Dat laten woordvoerders desgevraagd weten aan ANP.

Trio Vandaag Inside houdt de deur dicht: 'Het is gewoon klaar'

04:42