Ga naar de inhoud
Entertainment

Marieke Elsinga over terugkeer naar Qmusic: 'Het gaat een stuk beter kan ik zeggen' 

Marieke Elsinga Beeld © ANP

Het is vandaag precies een maand geleden dat het nieuws naar buitenkwam dat Marieke Elsinga (35) tijdelijk stopt met de ochtendshow van Qmusic. Na een lange stilte keert de presentatrice vandaag weer even terug op de radio met een gezondheidsupdate én vertelt ze over haar terugkeer bij Qmusic. Hoewel ze niet fysiek aanwezig was in de Qmusic-studio waren haar collega's wel blij om haar stem weer te horen.

"In het begin heb ik elke dag een croissantje gegeten op het terras, met een kop koffie en een glaasje jus d'orange"

Mattie en Marieke vormen al een flink aantal jaren een duo op de radio. Marieke doet daarnaast ook veel tv-klussen en de combinatie van beiden werden haar teveel. Om die reden besloot ze even een stapje terug te doen. Vanochtend vertelt ze in een gesprek met Mattie op de radio dat het inmiddels beter met haar gaat. "Het gaat eigenlijk wel een stuk beter kan ik zeggen." Ook geeft de presentatrice aan dat ze even moest wennen aan haar vrije tijd zonder al haar werkzaamheden. "In het begin was het verschil nog groot. Het was bijna alsof iemand de afzuigkap uitzette, waarvan je helemaal was vergeten dat deze stond te loeien. En dat je dan denkt: ah, dit is lekker. Wat een verschil!"

Ondanks dat ze nu wel helemaal geacclimatiseerd is, begint het werkleven ook weer te kriebelen bij Marieke: "Nu ik niet aan het werk ben, krijg ik ook weer heel veel zin erin en voel ik dat ik jullie heel erg mis. Ik ga ook in mijn telefoon weer dingen opschrijven van: oh, dit vind ik leuk om te vertellen tegen Mattie straks. Ik vind het heel lekker dat dat weer terugkomt."

Marieke
Lees ook:
Marieke Elsinga geeft uitleg over pauze: 'Wil voorzichtig zijn met mezelf'

Marieke deelt ook met Mattie hoe ze haar afgelopen weken heeft doorgebracht thuis: "De eerste weken heb ik vooral niks gedaan en ik zat ook best veel in mijn schulp, dus ik had ook geen behoefte aan vrienden of om iets plannen." Maar gelukkig heeft ze ook haar tijd alleen goed benut. "In het begin heb ik elke dag een croissantje gegeten op het terras, met een kop koffie en een glaasje jus d'orange. Daar ben ik na een week of twee mee gestopt. Toen keek ik nog eens goed naar mezelf en dacht ik: ik weet niet hoelang ik thuisblijf, maar misschien moet ik dit niet te ver doorvoeren." 

Marieke
Lees ook:
Marieke Elsinga open over kinderwens met Sander: 'Gevoel dat ik haast moet maken'

Niet alleen de collega's van Marieke hebben haar de afgelopen tijd gemist, maar ook de luisteraars vragen regelmatig om een update en sturen een lief berichtje naar de redactie van Qmusic om te vragen hoe het met haar gaat. Marieke richt zich om die reden even op de trouwe luisteraars én deelt een leuk nieuwtje: "Lieve luisteraars, ik vind het zo superlief. Ik voel me helemaal niet gestresst en gehaast om terug te komen en dat is echt heel fijn. Ik heb er wel een idee over, maar ik wil nog niet die datum hardop zeggen. En dat komt, omdat ik ook wil dat ik nog mijn rust heb, om te voelen of het wel goed voelt om 's ochtends weer die wekker te zetten."  

De presentatrice blijft tot die tijd niet helemaal stilzitten, want ze kondigt aan dat ze volgende week weer haar eerste werkzaamheden gaat oppakken. "Volgende week start ik met de opnames van een nieuw programma van RTL. (...) Daar kijk ik onwijs naar uit, maar het is natuurlijk niet verstandig om meteen 's ochtends vroeg de ochtendshow te doen en verder de hele dag in de televisiestudio te staan. Dat is nou precies die sneltrein waarvan ik denk: daar moet je niet meteen met 180 kilometer per uur op. (...) Ik heb ook weer zin om lekker weer tegenover jou te zitten." 

Mattie
Kijk ook:
Mattie staat achter keuze van Marieke: 'Het is nodig'

Marieke's collega Mattie steunt haar volledig in dit proces, maar hij geeft ook aan dat hij zich zorgen maakt om zijn collega en goede vriendin. "Kom gewoon terug wanneer jij het wil. (...) Ik ben persoonlijk heel bang dat je weer te snel terugkomt Marieke, dus neem je tijd. De trein houden we hier rijdend. Dat gaat soms met pijn en moeite, maar dat komt wel goed. Het is ook maar werk en ik vind het zo top dat je dit doet."  

'Moedig en krachtig dat Marieke Elsinga op tijd op de rem trapt'

05:24