Ga naar de inhoud
Alles over het songfestival

S10 voelde zich kwetsbaar vlak voor optreden

S10 Beeld © ANP

S10 (21) moest even al haar kracht bij elkaar rapen vlak voor ze het podium op ging voor de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. De zangeres voelde zich kwetsbaar maar praatte zichzelf moed in, zo verklaarde ze op de afsluitende persconferentie het feit dat ze een beetje emotioneel werd aan het einde van haar liedje.

"Vlak voordat ik het podium op ging dacht ik: hoe ga ik dit doen?"

"Ik denk dat het liedje al kwetsbaar is en de show is dat ook. Vlak voordat ik het podium op ging dacht ik: hoe ga ik dit doen? Ik moest alle moed bij elkaar rapen en tegen mezelf zeggen: fuck it, ik ga hier van genieten en dit verhaal vertellen zodat mensen zich gezien voelen", zei de zangeres.

Songfestivalcommentatoren
Lees ook:
Songfestivalcommentatoren prijzen optreden S10: 'Kippenvel'

S10 vertelde ook dat ze nog niet altijd haar verdriet kan accepteren. "En dat kwam een beetje over me heen op het podium. Ik ben opgelucht en trots op mezelf maar ook op mijn team."

S10
Lees ook:
S10 in eerste helft van de finale van het Eurovisiesongfestival

Dat Nederland ook nog eens als laatste finalist werd omgeroepen was extra slopend, zei S10. "Ik was echt doodnerveus. Ik vond het heel zwaar. Maar daarna vertelde mijn team me dat het vandaag 10 mei was, dat ik als tiende werd genoemd, mijn naam S10 is en op mijn microfoon het nummer tien stond. Dus er is iets met het nummer tien. Het is allemaal goed."

Nederland moest dinsdag bij de bekendmaking van de landen die doorgaan naar de finale van het Eurovisiesongfestival het langst wachten. De vreugde was dan ook groot toen Nederland als tiende en laatste finalist bekend werd gemaakt. De Nederlandse delegatie sprong een gat in de lucht toen het hoge woord eruit kwam. Zangeres S10 sprong uit vreugde in de armen van haar manager Froukje Bouma. Ook is een juichende Marnix Kaart te zien, die dit jaar voor de Nederlandse regie zorgt.

"Heel erg bedankt", schreef de Nederlandse zangeres na afloop in haar Instagram Stories.

Na afloop van de persconferentie lootte S10 een plekje in de eerste deel van de finale.

Wat vinden songfestivalkenners van het nummer van S10?

02:49