Ga naar de inhoud
Entertainment

Diederik Ebbinge haalt hard uit naar dreigers Femke Halsema

Diederik Ebbinge

Diederik Ebbinge (53) is woest over de dreigementen die burgemeester Femke Halsema (56) van Amsterdam heeft gehad omdat de gemeente een huldiging van Ajax in het stadion wil doen. De acteur en cabaretier haalt op Twitter hard uit naar de dreigers.

"Om te kotsen. Flikker op echt!"

'De lol van het eventuele kampioenschap van onze club wordt ons volledig ontnomen door het domme gore tuig dat zich Ajax-supporter noemt en dit soort bedreigingen uit', schrijft hij. 'Al jaren verkloten jullie flutfiguren alles onder het mom van clubliefde. Om te kotsen. Flikker op echt!#AJAX'

John
Lees ook:
John van den Heuvel uit opnieuw stevige kritiek op Femke Halsema

Femke liet maandagavond weten 'bedolven' te zijn 'onder bedreigingen en gescheld'. Zij legt uit dat 'talloze bedrijven' zijn gebeld, maar door het grote tekort aan beveiligingspersoneel moest de gemeente samen met Ajax toch besluiten 'dat we de huldiging niet veilig konden organiseren' op het Museumplein.

Femke
Lees ook:
Femke Halsema over journalisten die haar kind 'krenkten'

Femke zegt de teleurstelling te begrijpen aangezien zij ook voor het groots vieren van sportieve successen is. "We hebben de huldiging niet voor niets weer naar de stad gehaald in 2019." Hoewel Femke zegt zelden te reageren op bedreigingen, doet ze nu wel de dringende oproep aan mensen om zich in te houden.