Ga naar de inhoud
Alles over het songfestival

S10 zingt spatzuiver tijdens eerste doorloop songfestival

S10 Beeld © ANP

S10 (21) heeft maandag haar songfestivalact weer gerepeteerd in PalaOlimpico in Turijn. Tijdens de eerste zogeheten dress rehearsal, de doorloop van de complete liveshow, van de eerste halve finale klonk de zangeres zoals al de hele week ontspannen en spatzuiver.

De act van S10 was vrijwel gelijk aan die van de eerste repetities. De zangeres blijft tijdens haar optreden op een kleine verhoging in het donker staan en vertolkt haar inzending 'De Diepte' ingetogen en met gevoel.

Spannend:
Lees ook:
Spannend: dít staat S10 vandaag te wachten in Turijn

De repetitie was de laatste kans voor S10 en het Nederlandse kamp om hun act te perfectioneren. Maandagavond staat de vakjuryshow op het programma waarin het lot van S10 al voor de helft wordt bepaald. Bij de tweede doorloop kijken niet alleen de internationale jury's mee, maar is er voor het eerst ook publiek in de zaal.

Dinsdag vindt er, wederom met publiek, nog een derde dress rehearsal plaats voordat de eerste halve finale live in heel Europa te zien is. De stemmen van de tv-kijkers bepalen voor de overige 50 procent welke tien deelnemers een plek verdienen in de finale.

Wat vinden songfestivalkenners van het nummer van S10?

02:49
S10
Lees ook:
S10 nerveus tijdens openingsceremonie: 'Ben niet zo goed in lopers'