Entertainment

Talpa kan einde van Vandaag Inside nog steeds niet bevestigen

09 mei 2022 10:51 Aangepast: 09 mei 2022 13:53
Beeld © ANP

Talpa Network kan, ruim een week na het afscheid van de drie presentatoren van 'Vandaag Inside', nog niets toelichten over de voorwaarden van het vertrek of het voortbestaan van het programma. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten aan het ANP. "Zodra er vanuit ons nieuws te melden is, komen we er namens SBS6 op terug."

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp stopten eind april abrupt met presenteren na een storm van boze reacties over een bekentenis van Johan. De voetbalanalist vertelde dat hij vijftig jaar geleden een bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. Later zei hij dat hij het verhaal wat had overdreven. Toch startte het Openbaar Ministerie een onderzoek en haakten veel sponsoren af. Het drietal had na alle commotie geen zin meer om met het programma door te gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen over mogelijke terugkeer Vandaag Inside: 'Deur is voor mij echt dicht'

De rel vertoonde gelijkenissen met een soortgelijk incident in juni 2020. Toen vielen veel mensen over een grappig bedoelde opmerking die Johan maakte over Zwarte Piet en rapper Akwasi. Johan riep toen ook geen zin meer te hebben in het programma. Hij liet in zijn biografie echter weten dat John de Mol, de baas van Talpa, hem toen aan zijn contract hield. Talpa Network wil geen toelichting geven op de vraag of dit nu, na de kaarsenrel, ook gebeurt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Biograaf Johan Derksen gaat na kaarsenrel geen vervolg schrijven

Ook wil Talpa niet bevestigen of het programma Vandaag Inside definitief stopt. De socialmediakanalen van het programma zijn nog steeds in de lucht. Volgens Talpa doet het bedrijf dit 'voor de fans'. De nieuwtjes die op de website en de pagina's op Instagram, Twitter, Facebook en YouTube verschijnen gaan voornamelijk over voetbalnieuws en over de rel rond het programma.

Het trio lijkt echter geen zin te hebben in een terugkeer. Zij lieten eerder al weten dat het 'gewoon klaar' is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen ziet bluestournee alsnog geannuleerd worden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore