Alles over het songfestival

S10 nerveus tijdens openingsceremonie: 'Ben niet zo goed in lopers'

08 mei 2022 19:35 Aangepast: 08 mei 2022 20:19
S10 Beeld © ANP

S10 moest een kleine angst overwinnen om zondag de ruim 210 meter lange turquoise loper van de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival te betreden. De zangeres was 'best wel een beetje' nerveus, zo gaf ze lachend toe.

"Ik ben nu weer een hele grote angst aan het overwinnen"

"Dit spant wel de kroon", zei S10 in gesprek met het ANP toen ze nog maar een meter of 50 had afgelegd. "Ik ben gewoon niet zo heel goed in rode lopers. Ik was net ook best wel een beetje zenuwachtig maar ik ben inmiddels een beetje geland."

Juist op het moment dat S10 de loper betrad begon het te regenen. "Net scheen de zon nog wel zo lekker, maar goed de bloemen hebben ook water nodig", zo wees ze op de bloemen op haar roze jurk die door couturiers Viktor & Rolf is ontworpen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

S10 heeft soms spijt van openheid over psychische problemen

"Dit is een jurk met hoge schouders uit de Angst-collectie van Viktor & Rolf. Ik vind dat wel vet want ik ben ook best wel bang geweest in mijn leven maar ik overwin ook veel angsten", verwees ze naar haar verleden waarin ze mentale problemen overwon. "En volgens mij ben ik nu weer een hele grote angst aan het overwinnen. Dus daar ben ik wel trots op en daar past ook wel een goede outfit bij."

S10 voelde zich haast een prinses toen ze de jurk voor het eerst aan had. "Het voelde alsof ik voor het eerst m'n trouwjurk aan had!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

S10 blij na tweede repetitie, maar had 'wel een beetje stress'

Viktor & Rolf leverden eerder ook al de paarse jurk die S10 aan had bij de uitreiking van de Edisons. Ook ontwierpen ze het pak dat de zangeres dinsdag draagt tijdens de eerste halve finale.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore