Entertainment

Vier aanklachten wegens misdrijf voor aanvaller Dave Chappelle

06 mei 2022 03:58 Aangepast: 06 mei 2022 08:21
Beeld © ANP

Isaiah Lee, de 23-jarige man die Dave Chappelle (48) eerder deze week aanviel op het podium waar de komiek optrad, heeft vier aanklachten aan zijn broek gekregen. Dit heeft de advocaat van de stad Los Angeles Mike Feuer via Twitter laten weten.

"De verdachte droeg vermoedelijk een wapen bij zich en dit moet bestraft worden"

'Wat een leuke avond had moeten zijn bij de Hollywood Bowl, liep uit op een fiasco omdat het optreden onderbroken werd door verdachte Isaiah Lee die het podium opging om Dave Chappelle aan te vallen. De verdachte droeg vermoedelijk een wapen bij zich en dit moet bestraft worden,' aldus Feuer, die eraan toevoegde 'dat het waarborgen van publieke veiligheid extreem serieus genomen wordt'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Madonna neemt het op voor Dave Chappelle: 'Verontrustend'

Lee wordt aangeklaagd voor het plegen van onrechtmatig fysiek contact, het bezit van een wapen met de intentie om een misdrijf te plegen, ongeautoriseerde toegang tot een podium tijdens een optreden en het plegen van een daad die voor vertraging tijdens de show zorgt en de performer onderbreekt tijdens zijn act.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Will Smith is de oorzaak van aanval op Dave Chappelle'

Het motief van Lee is nog altijd niet duidelijk. Zijn oudere broer Aaron tast ook nog steeds in het duister over de toedracht. "Voor zover ik weet heeft Isaiah niks tegen Dave Chappelle. Ik weet wel dat hij veel transgender vrienden heeft, dus misschien zou dat hem aangespoord kunnen hebben. Hij heeft wel een verleden met mentale problemen maar dat heeft nog nooit tot zulke uitbarstingen geleid."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aanvaller Dave Chappelle aangeklaagd voor mishandeling

Dave maakte in zijn laatste Netflix-special een aantal opmerkingen over de transgendergemeenschap, die voor de nodige commotie zorgden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore