Ga naar de inhoud
Entertainment

Britse songfestivalzanger had ontmoeting met André Kuipers

Sam Ryder Beeld © ANP

De Britse songfestivalzanger Sam Ryder (32) heeft kort geleden een ontmoeting gehad met astronaut André Kuipers (63). De TikTok-ster, die op het Eurovisiesongfestival een liedje zingt over de ruimte, vond de Nederlander een heel 'inspirerende' man.

"Er was een kans om een echte astronaut te ontmoeten dus we dachten: waarom zouden we het niet doen?"

"Ik zing hier op het songfestival over het worden van een astronaut, waar ik als kind al van droomde", zei Sam donderdag op een persconferentie na afloop van zijn eerste repetitie in Turijn. "Er was een kans om een echte astronaut te ontmoeten dus we dachten: waarom zouden we het niet doen?"

S10
Lees ook:
S10 heeft geen last van songfestivalzenuwen: 'Goed gevoel bij'

de TikTok-ster, die vorige maand in Nederland was voor Eurovision in Concert, bezocht het Europees Ruimteagentschap ESA. "Het was geweldig en daar kwam ik André tegen. Het was zo leuk om hem te ontmoeten en met hem over zijn ervaringen te praten. Dat geeft veel inspiratie, maar André is ook gewoon een geweldige man."

'Reëel dat Big Five volgend jaar namens Oekraïne songfestival host'

03:56
Oekraïense
Lees ook:
Oekraïense inzending na songfestival terug de oorlog in

De 32-jarige staat met zijn liedje 'SPACE MAN' al in de finale van het songfestival. Groot-Brittannië hoort bij de zogeheten Big 5 en is daardoor al verzekerd van een plaats in de eindstrijd.