Ga naar de inhoud
Entertainment

Unicum: Mr. Frank Visser doet uitspraak krijgt alsnog een happy end

Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Mr. Frank Visser doet uitspraak SBS6 05-04-2022

In Zeeland wonen Jack en Heleen in het mooie, rustige dorpje Krabbendijke. Daar maken ze gebruik van een stukje grond van de buurman aan de zijkant van hun huis, die situatie is eigenlijk al jaren zo. Geen vuiltje aan de Zeeuwse zeelucht zou je denken, maar niets is minder waar. Het stukje grond wordt namelijk verkocht, maar niet aan Jack en Heleen. En dat pikken ze niet is te zien in 'Mr. Frank Visser doet uitspraak'.

"Als die mensen echt geïnteresseerd waren in het stuk grond, hadden ze me op een normale manier moeten benaderen"

"We houden het altijd netjes schoon, dan hebben toch wel recht om het als eerste te kopen", vinden Jack en Heleen. Maar daar denk buurman Egon anders over. Hij vindt dat hij die grond gewoon mag verkopen een wie hij wil. Vooral niet aan Jack en Heleen, en daar hebben ze het zelf naar gemaakt.

Buurman Egon woont en werkt in Italië en wil daarom zijn stuk grond, dat nu wordt gebruikt als loods, verkopen. "Het is puur eenrichtingsverkeer, gebruiken en misbruiken van wat niet van hun is. Dat is jarenlang zo doorgegaan”, licht hij toe. "Als die mensen echt geïnteresseerd waren in het stuk grond, hadden ze me op een normale manier moeten benaderen. En niet moeten bedreigen met legale stappen."

Grofgebekte
Lees ook:
Grofgebekte Jannie heeft bizar verzoek in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Inmiddels zijn de buren er helemaal klaar mee en is die bekende Zeeuwse nuchterheid nergens meer te bekennen. Hoogste tijd dus dat Meester Visser afreist naar Krabbendijke om een einde te maken een dit slepende conflict.

Jack en Heleen hebben het idee dat ze recht hebben op de plek, aangezien ze er al zo’n 40 jaar gebruik van maken. Het gaat hen niet eens om de grond, maar om het uitzicht. Allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk houdt buurman Egon voet bij stuk: hij wil de grond niet verkopen aan Jack en Heleen. En dat hoeft 'ie ook niet volgens Meester Visser. 

Beestenboel
Lees ook:
Beestenboel drijft buren tot waanzin in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Binnen vier weken moeten Jack en Heleen dan ook hun spullen van het land verwijderen, met een boete van 100 euro per dag - met een maximum van 10.000 euro. Toch is nog niet alle hoop verloren: de buurman geeft hen namelijk nog een tweede kans.

Mr. Frank Visser doet uitspraak is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. Kijk de aflevering hier terug.