Entertainment

S10 schakelt dinsdag 'tandje bij' tijdens eerste halve finale

05 mei 2022 17:49 Aangepast: 05 mei 2022 18:34
S10 Beeld © ANP

S10 (21) is heel erg tevreden met haar eerste stappen op het grote podium van het Eurovisiesongfestival in Turijn. De eerste repetities verliepen zonder problemen, al vindt de zangeres dat ze nog wel kan werken aan haar concentratie. "Ik ga dinsdag nog weer een tandje erbij zetten", zei ze donderdag tegen het 'ANP'.

"Het moet heel liefdevol voelen voor de kijker. Het was nog wat hard, dat heb ik aangepast en dat pakte heel goed uit"

Dat alles gesmeerd loopt binnen het Nederlandse team is goed te merken. De 21-jarige zangeres, die donderdag met een deel van de Nederlandse pers sprak, oogt ontspannen en werkt vol vertrouwen toe naar de eerste halve finale van dinsdag waar S10 met haar liedje 'De Diepte' een finaleplaats probeert te halen. Na de eerste repetitie van zaterdag hoefde er weinig meer gesleuteld te worden aan de act.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

S10 blij na tweede repetitie, maar had 'wel een beetje stress'

"Het was meteen wat we ongeveer wilden", keek de zangeres terug. "Er zijn wel wat kleine dingen aangepast maar 'overall' waren we heel erg tevreden. Ik had daardoor ook heel erg veel zin in de tweede repetitie." Ook die ging volgens haar grotendeels naar wens. "Er veranderde voor mij ook niet heel veel. Ik ga gewoon het podium op en heb niet opeens een extra danspasje ingestudeerd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

S10 heeft soms spijt van openheid over psychische problemen

In de zogeheten viewing room, waar de artiesten na hun repetitie hun optreden terug kunnen kijken, volgde een bijzonder moment. "Toen kwam wel even het besef van: we staan hier echt. Ik vond het ook leuk om te zien dat ik gegroeid was. Het is natuurlijk heel erg een performance in mijn eentje en er is ook wel wat moed voor nodig om dat te doen. Je staat daar toch. Ik dacht vooraf: toch nog een tandje erbij. Dat pakte heel goed uit, dat maakte me daarna best emotioneel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

S10 begint vandaag songfestivalrepetities in Turijn

Dat 'tandje erbij' heeft heel erg te maken met hoe ze haar performance zelf beleeft, verklaarde S10. "Tijdens mijn optreden gebeurt er intern heel veel bij mij. Ik ben heel erg bezig in mijn hoofd. Ik wil het bijvoorbeeld nog iets liefdevoller maken. Het moet heel liefdevol voelen voor de kijker. Het was nog wat hard, dat heb ik aangepast en dat pakte heel goed uit."

Niet alleen haar gezichtsexpressie helpt daar bij maar ook hetgeen waar S10 op dat moment aan denkt. "De eerste keer tijdens de tweede repetitie ging niet zo heel goed. Toen moest ik mij even herpakken. Waar dat aan lag? Het was gewoon even spannend. Dan ging ik weer aan andere dingen denken en dat moet ik gewoon niet doen. Ik moet gewoon aan niets anders denken dan aan wat ik heb geleerd met dit lied. Dat is heel belangrijk. Daar heb ik gewoon echt even focus voor nodig."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse songfestivalinzending in duet met Davina Michelle

"Voor dinsdag wil ik nog weer een tandje erbij zetten. Dat betekent tot aan de halve finale veel trainen", aldus S10. "Dat is veel in mezelf door het liedje gaan: ogen dicht, ogen open, in de spiegel. Daar ga ik nog aan werken en dat is ook het allerbelangrijkste."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore