Entertainment

F1-fans starten zonder toestemming crowdfunding voor Olav Mol en Jack Plooij

05 mei 2022 15:47 Aangepast: 05 mei 2022 17:16
Olav Mol en Jack Plooij Beeld © ANP

Jarenlang waren Olav Mol (60) en Jack Plooij (60) dé stemmen van de Formule 1, maar sinds de rechten bij Viaplay liggen moeten trouwe F1-kijkers het duo missen. Daarom besloten fans een crowdfunding te starten om het tweetal terug op de buis te krijgen.

"Stel dat het bij ons heel goed zou gaan en we het financieel kunnen dragen, dan gaan Jack en ik zo snel mogelijk weer vanaf locatie werken"

Olav Mol is beroemd geworden door zijn spraakmakende uitspraken bij meerdere race-overwinningen van Max Verstappen. Jack Plooij was de afgelopen jaren het gezicht in de paddock en op de grid, waar hij het Nederlandse publiek vermaakte met interviews en reportages. Toch verhuisden de twee niet mee naar streamingdienst Viaplay, die de Formule 1-races aanbiedt achter een betaalmuur. 

Olav en Jack werden door Viaplay ingeruild voor een jonge ploeg, maar daar konden maar weinig F1-fans aan wennen en daarom besloten ze de actie op te zetten. Olav zei namelijk onlangs nog het volgende: "Stel dat het bij ons heel goed zou gaan en we het financieel kunnen dragen, dan gaan Jack en ik zo snel mogelijk weer vanaf locatie werken." Om de heren weer op de buis te krijgen is zo'n 300.000 euro nodig (accreditatie, reizen, verblijf etc.). "En dat hebben we niet", aldus de 60-jarige commentator.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Olav Mol en Jack Plooij wensen nieuwe Formule 1-ploeg veel succes

Hoewel er zo'n 11.095 euro werd opgehaald, is de crowdfdfunding inmiddels niet meer actief op verzoek van Olav. De sportcommentator laat aan RTL Boulevard weten dat hij niet achter de actie staat en er ook nooit akkoord op heeft gegeven. Hij noemt het 'goedbedoeld', maar hij heeft het platform gevraagd alles stop te zetten en het geld netjes terug te storten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Olav Mol in tranen na wereldtitel Max Verstappen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore