Ga naar de inhoud
Entertainment

Expeditie Robinson: All Stars heeft een (voorspelbare) winnaar

Expeditie Robinson: All Stars Beeld © Expeditie Robinson: All Stars

Niels is volgens de rest van de kandidaten vanaf dag één de gedoodverfde winnaar van 'Expeditie Robinson: All Stars', Dominique is na 21 dagen nog steeds in topvorm en Ferry - die tijdens deze editie heeft geleerd z'n hoofd koel te houden - bleek een ware puzzelkoning te zijn. Maar wie van hen is de ultieme Robinson?

Let op: dit artikel bevat spoilers over de finale van Expeditie Robinson: All Stars.

"Een Expeditie Robinson-titel op mijn naam, dat voelt als een kinderdroom die uitkomt"

21 dagen geleden begonnen ze aan de ultieme strijd der titanen: 18 oud-kandidaten die in één van de afgelopen 23 seizoenen de finale, of halve finale van Expeditie Robinson hebben bereikt. Diehards en doorzetters die weten wat overleven is en bestand zijn tegen het keiharde leven op een onbewoond eiland, gingen nóg een keer het avontuur aan en al snel was duidelijk: deze Expeditie is een krachtmeting tussen zwaargewichten.

Ferry, Niels en Dominique wisten het uiteindelijk tot de finale te schoppen. Dat Niels een plekje wist te bemachtigen kwam voor niemand als een verrassing. Hij bracht namelijk de helft van zijn tijd door op Winnaarseiland. Hij is er dan ook op gebrand te winnen: "Ik heb een heel mooi avontuur beleefd, nieuwe vrienden gemaakt, toch ook wel heel vaak gewonnen. Het was echt fantastisch. De eindstreep is zó dichtbij, dat geeft enorm veel energie om toch dat laatste zetje te geven. Nu wil ik 'm winnen ook."

Expeditie
Lees ook:
Expeditie Robinson bruut ten einde voor All Star na hardnekkige blessure

Voor Ferry voelt een plek in de finale nog altijd onwerkelijk. Hij vertelt: "Expeditie is een soort rollercoaster van honger, regen - we hebben dagen gehad dat het gewoon hoosde voor twee, drie uur en dat je in je poncho zat - 's nachts wakker worden omdat het niet meer stopte met regenen. Ook natuurlijk een prachtig zonnetje. Nieuwe vrienden eraan overgehouden; je hebt hele goede, intense gesprekken met elkaar. Deelt lief en leed. Je laat ook scheten bij elkaar, dat zijn echte vrienden en familie."

"Expeditie Robinson is een avontuur en dat je dit twee keer mag meemaken is onbeschrijfelijk en heel bevoorrecht. Ik voel me een bevoorrecht mens."

Expeditie was lichtpuntje voor Ferry Doedens na Only Fans-ophef

02:21
Expeditie
Lees ook:
Expeditie Robinson heeft zijn eerste finalist: 'Niet zien aankomen'

Dominique is vooral trots op zichzelf dat ze voor de tweede keer als onbekende Nederlander in de finale staat. "Ik ben heel blij dat ik alles weer heb mogen meemaken. Nóg een keer op een prachtige locatie zitten met de meest insane proeven", vertelt ze. "Echt, ik heb genoten. Ik heb echt een topervaring. Het beste en mooiste avontuur dat ik in m'n leven mee heb mogen maken, en ik heb het twee keer mogen doen."

Mooie woorden, maar tijdens de finale piepen ze wel anders. Die is namelijk lood-, maar dan ook echt loodzwaar.

Gaby
Lees ook:
Gaby Blaaser geeft Expeditie Robinson na Special Forces nog een kans

Doel van de finale is dat je met een kruisboog drie Robinson-symbolen raakt. Dat doen de deelnemers met pijlen die ze vinden op het parcours dat ze afleggen. Maar waar het normaal gesproken vaak tot de laatste minuut spannend blijft wie er wint, is het dit seizoen meteen duidelijk dat Niels zich de winnaar mag noemen. Hij heeft thuis een kruisboog en schiet dan ook in één keer alle drie de pijlen raak.

"Een Expeditie Robinson-titel op mijn naam, dat voelt als een kinderdroom die uitkomt", stelt hij dolgelukkig na de winst. "Ik ben echt superblij, efurofisch en echt megatrots op mezelf, dat mag ik nu wel echt zijn. Ik kan niet wachten om het mijn vriendin en mijn zoon te vertellen."

Expeditie Robinson: All Stars kijk je terug bij Videoland.