Alles over het songfestival

S10 blij na tweede repetitie, maar had 'wel een beetje stress'

04 mei 2022 14:26 Aangepast: 04 mei 2022 17:03
S10 Beeld © ANP

S10 (21) heeft woensdag voor de tweede keer haar songfestivaloptreden gerepeteerd. In twintig minuten tijd oefende de zangeres haar inzending 'De Diepte' driemaal en voor het eerst was het volledige optreden voor de al aanwezige pers in Turijn te zien.

Het creatieve team van de Nederlandse delegatie heeft gekozen voor veel close-ups. Tijdens vrijwel het gehele optreden staat S10 op een kleine verhoging in het donker met slechts een spot op haar gericht. Tijdens de refreinen komt er meer licht bij.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

S10 heeft soms spijt van openheid over psychische problemen

S10 houdt haar optreden ingetogen, zoals afgelopen zaterdag tijdens de eerste repetitie al duidelijk werd. Ze staat bijna het hele nummer op dezelfde plaats en pas aan het eind loopt ze naar voren in een zee van oranje kleurige lichten. Qua sfeer doet het optreden denken aan het winnende songfestivaloptreden van Duncan Laurence drie jaar geleden in Tel Aviv.

Ook had de zangeres stress door haar kleding. De zangeres was bang dat haar jasje, waaronder ze niets draagt, open zou gaan. "Ik had een beetje stress. Ik heb hier niets onder en ik was niet helemaal gefocust en een beetje nerveus de eerste keer. Toen dacht ik: wat zou er gebeuren als mijn jasje openvliegt of iets dergelijks", verklaarde S10 na de repetitie. Bij de tweede en derde keer dat de zangeres haar nummer zong, waren de ergste zorgen weg. "Want als het gebeurt kan ik er toch niets aan doen", zo antwoordde ze nuchter.

S10 kijkt verder tevreden terug op het verloop van haar tweede repetitie op het songfestivalpodium in PalaOlimpico in Turijn. "Ik ben heel blij", zo sprak ze na afloop bij de persconferentie. "Ik heb het teruggezien in de viewingroom en ben heel trots op het team."

Het Nederlandse team komt deze week niet meer in actie in PalaOlimpico in Turijn. Maandag, een dag voor de eerste halve finale waarin S10 uitkomt, staat de zangeres weer op het podium. Dan vindt 's avonds ook de juryshow plaats waarin de Europese vakjury's traditiegetrouw al de punten geven.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

S10 showt voor het eerst haar outfit voor het Eurovisie Songfestival

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore