Ga naar de inhoud
Entertainment

'Amber Heard heeft PTSS door mishandeling Johnny Depp'

Amber Heard Beeld © ANP

Volgens een psycholoog kampt Amber Heard (36) met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) als gevolg van fysiek en seksueel misbruik door haar ex-man Johnny Depp (58). Dat zei Dawn Hughes dinsdag in de rechtbank in Virginia tijdens de zaak die door de 'Pirates of the Caribbean'-acteur is aangespannen tegen zijn ex. Zij schreef in 2018 een artikel voor 'The Washington Post' over huiselijk geweld dat ze had ervaren, zonder de naam van Johnny daarbij te noemen. Hij ontkent de aantijgingen en klaagde haar daarom aan.

"Deze incidenten kwamen vaak voor in een door drugs aangedreven woede"

Amber werd door Hughes 29 uur in de gaten gehouden. Zij concludeerde dat de actrice 'een hoge mate van geweld' in haar huwelijk met de acteur had ervaren. Ook zou er sprake zijn geweest van seksueel misbruik. Volgens de psycholoog werd dit gevoed door de 'obsessieve jaloezie' van de acteur en zijn drang om dominantie te tonen.

Beveiliger
lees ook:
Beveiliger Johnny Depp zag hoe Amber Heard acteur sloeg

"Op momenten dat meneer Depp dronken of high was, gooide hij mevrouw Heard op bed, rukte hij haar nachtjapon uit en probeerde hij seks met haar te hebben", aldus Hughes. Volgens de psycholoog zou de acteur zijn ex ook een keer met zijn vingers en een keer met een fles gepenetreerd hebben. "Deze incidenten kwamen vaak voor in een door drugs aangedreven woede."

Johnny ontkent het vermeende misbruik en eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar. Zijn eigen advocaten noemen Heard juist de misbruiker in hun relatie en stellen dat de acteur zich altijd terugtrok wanneer zij een ruzie begon. Hughes is de eerste getuige die door de advocaten van Heard is opgeroepen in de zaak. De actrice zal naar verwachting woensdag zelf getuigen.

'Johnny
lees ook:
'Johnny Depp liep 22,5 miljoen dollar mis door Amber Heard'

Johnny Depp wil geen paria meer zijn: 'Ben verbaal mishandeld door Amber Heard'

03:52