Entertainment

Van pet tot pofjurk: dit droegen de sterren tijdens het Met Gala

03 mei 2022 12:37 Aangepast: 03 mei 2022 13:38
Kylie Jenner, Billie Eilish en Cardi B Beeld © Getty Images

Hét grote modefeest van het jaar heeft weer plaatsgevonden in Amerika: het jaarlijkse Met Gala. Dit jaar had het door 'Vogue'-hoofdredactrice Anna Wintour georganiseerde feestje als thema 'In Amerika: een bloemlezing van de mode' en hoe cryptisch dat misschien ook klinkt, natuurlijk wisten de sterren er wel raad mee.

Kim Kardashian

Kim Kardashian was naar verluidt ooit niet welkom op het Met Gala omdat Anna de reality-ster 'niet chique genoeg vond'. Inmiddels is Kim absoluut niet meer weg te denken bij het mode-evenement. Haar zwarte full body-kostuum van de vorige editie zit nog vers in het geheugen en ook de outfit van gisteren was zeer memorabel én zal sommigen bekend voorkomen: Kim leende voor de gelegenheid een legendarische jurk van Marilyn Monroe, waar ze bovendien eerst 7 kilo voor moest afvallen. Ook heeft de reality-ster een opmerkelijk accessoire meegenomen: haar nieuwe liefje Pete Davidson.

Pete Davidson en Kim Kardashian Pete Davidson en Kim Kardashian
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kim Kardashian viel 7 kilo af voor Marilyn Monroe-jurk op Met Gala

Blake Lively en Ryan Reynolds 

De co-hosts van het gala, Blake Lively en Ryan Reynolds, maakten als een heus koninklijk koppel hun verschijning op de rode loper. Het getrouwde stel droeg beiden een creatie van Versace. Blake wist met haar koperkleurige jurk het publiek omver te blazen. En alsof dat niet genoeg was, toverde ze de strik op haar jurk om in een imposante blauwe sleep.

Blake Lively en Ryan Reynolds Blake Lively en Ryan Reynolds
Blake Lively Blake Lively
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Priscilla Presley met Elvis-vertolker Austin Butler op Met Gala

Billie Eilish

Om in de koninklijke sferen te blijven: ook Billie Eilish wist met haar hoffelijke look indruk te maken. De zachtgroene kleur verraadt het al: de zangeres droeg dit jaar een jurk van Gucci.   

Billie Eilish Billie Eilish

Gigi Hadid

Wie helemaal één was met de rode loper, was Gigi Hadid. In haar bordeauxrode pofjurk maakte het model haar intrede. Ook Gigi toverde haar look à la Blake later om, want haar rode Versace-jurk bleek dienst te doen als een soort cape. Hieronder droeg het model namelijk een rood latexpak bestaand uit een korset en een strakke latexbroek. 

Gigi Hadid Gigi Hadid
Gigi Hadid Gigi Hadid

Cardi B

Versace had het maar druk dit jaar, want ook Cardi B droeg één van hun creaties. De rapper verscheen helemaal in het goud en wist wat dat betreft de Amerikaanse glitter en glamour goed te vertegenwoordigen. 

Cardi B Cardi B

Cara Delevingne

Wie ook in het goud verscheen, was Cara Delevingne. Het model wist casual en chique te combineren door een rood pak met een weinig verhullende bovenkant samen te stellen. Modemerk Dior was het brein achter deze creatie. 

Cara Delevingne Cara Delevingne

Kylie Jenner

Bovenaan het lijstje casual-chique stond zonder twijfel Kylie Jenner. Gehuld in een soort trouwjurk van Off-White combineerde de reality-ster haar look met een simpele pet. Zo gewoon gebleven! 

Kylie Jenner Kylie Jenner

Vanessa Hudgens

Terwijl haar ex Austin Butler met zijn nieuwe vlam op de rode loper verscheen, waren alle ogen gericht op Vanessa Hudgens: in haar transparante baljurk van Moschino zou het ons niet verbazen als ook Austin zelf twee keer heeft omgekeken. De actrice was niet alleen te gast op het gala, maar deed ook een live-report vanaf de rode loper samen met La La Anthony en Hamish Bowles.

Vanessa Hudgens Vanessa Hudgens

Travis Barker en Kourtney Kardashian waren er mentaal niet echt bij - het koppeltje was vooral met elkaar bezig - maar fysiek wel degelijk. En aangezien Kourtney's jurk niet bepaald in de smaak viel bij het grote publiek is het misschien maar goed ook dat ze haar avond zoenend spendeerde met haar verloofde Travis zodat ze alle kritiek online miste. Beiden droegen ze een outfit van Thom Browne.

Kourtney Kardashian en Travis Barker Kourtney Kardashian en Travis Barker

Ook dichterbij huis pakken de sterren zo nu en dan uit met hun outfits. Een maand geleden verzamelden alle boekenwurm-BN'ers zich op het befaamde Boekenbal. Onze online reporter Laïs van Niel trok erop uit om de outfits van de genodigden onder de loep te nemen in een nieuwe aflevering van Flute of Flop. Onder anderen Bas Smit moest het ontgelden:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore