Ga naar de inhoud
Entertainment

Johan Derksen praat binnenkort over inclusie in programma

Beeld © ANP

De onlangs in opspraak geraakte Johan Derksen (73) is binnenkort te zien in een nieuw programma van Rutger Castricum (42), genaamd 'Inclusief Rutger'. De presentator gaat hierin met verschillende mensen in gesprek over diversiteit en inclusie. De vierdelige PowNed-serie is vanaf 13 mei te zien op NPO 2.

Castricum probeert in het programma vragen te beantwoorden als 'schieten we zo nu en dan niet behoorlijk door?'. Dat doet hij door in gesprek te gaan met 'zelfbenoemde voorvechters van meer gelijkheid en diversiteit', maar ook 'mensen die nog altijd met de hakken in het zand staan en die iedere vorm van verandering verafschuwen'.

'Schade
lees ook:
'Schade verdwijnen Vandaag Inside is heel groot voor Talpa'

Vorige week kwam Johan onder vuur te liggen nadat hij in het programma Vandaag Inside bekende ooit een bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. Hij nuanceerde dit in de volgende uitzending en stelde dat er geen penetratie had plaatsgevonden. Naar aanleiding van de ophef besloot hij te stoppen met het programma, evenals Wilfred Genee en René van der Gijp.

Rutger spreekt verder met onder anderen politicus Tunahan Kuzu, acteur André Dongelmans, cabaretier Freek de Jonge en NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff.

Trio Vandaag Inside houdt de deur dicht: 'Het is gewoon klaar'

04:42