Ga naar de inhoud
RTL Boulevard Columns

'Ik heb Evert nog nooit zoveel zinnen achter elkaar horen zeggen'

Boer zoekt Vrouw van 1 mei 2022 Beeld © KRO-NCRV/Boer zoekt Vrouw 01-05-2022

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Als single-expert smult ze van daten op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken.

"Evert kiest voor MAUD! Wat? Deze zag ik zooo niet aankomen!"

And the Oscar goes to… het twaalfde seizoen van Boer zoekt Vrouw! Wat een rollercoaster is het weer. Zowel bij boer Evert als boerin Janine voel je de spanning in de lucht hangen. Voor wie gaan ze kiezen? Janine twijfelt tot op het laatste moment en vraagt haar moeder om raad. "Je moet zelf beslissen", zegt zij. Zo is het, mams. Toch nog een keer met Chris praten. De man schommelt van ongemak heen en weer op z'n benen. "Ik vraag me af of ik Chris heb gezien. Je bent best gesloten." "Ja, ja ja", zegt Chris. Ik begin nu toch echt medelijden met Janine te krijgen. "Dus ik heb echt iets meer van je nodig", gaat ze verder. "Ja, ja, ja", zegt Chris weer. Mijn God. Dit is je moment Chris. Grijp het! Oké, daar komt hij: "Ik voel me wel op m'n gemak bij jou." Ja, ik ook bij m’n buurman, Chris. Maar daar wil ik niet mee trouwen. Met nog meer vraagtekens gaat Janine het keuzemoment in.

Ze moet nu echt gaan kiezen en de boerin is ten einde raad. Wat maakt het zo moeilijk, vraagt Yvon. Janine voelt het voor allebei nog niet en is bang om iemand te kwetsen. Nog voordat ze haar keuze bekendmaakt moet ze al huilen. Ai. Ze kiest voor Sander. Yes! Sander! Hij is in z'n nopjes. Maar hij trekt gauw z'n gezicht in de plooi als hij het teleurgestelde gezicht van Christiaan ziet. En een huilende Janine helpt ook niet. Het is een zure overwinning. Janine zet alvast wat jokers in. Ze wil rustig aan doen, kijken wat er kan gaan groeien. Och Sander. Die jongen is zo verliefd. Als Janine even later vanuit Zuid-Limburg naar de Friese boerderij rijdt, voel je letterlijk en figuurlijk de afstand tussen de twee. Ik vind het echt zielig voor Sander. Zijn familie komt langs, met zijn nichtjes, wat een superleuke familie! Zij hebben de match allang gezien, toen Janine voor het eerst op tv kwam. Lieve Janine, wanneer ga jij zien dat de perfecte man naast je zit?

'Rob
Lees ook:
'Rob uit BzV voelt geen vlinders in z'n buik, wel in z'n broekje'

Ondertussen is Yvon aangekomen op de boerderij van Evert. Ik weet het zeker: hij gaat voor Nans kiezen. Nans weet het ook. Ze heeft een voorgevoel dat niet verkeerd is. Ik snap je, Nans. En Maud is op van de zenuwen. Maar ze heeft er alles aan gedaan, vindt Yvon. En dat is ook zo. Wat als hij voor haar zou kiezen? Dan gaat Maud hem als eerst stevig vastpakken. Ze doet even voor hoe dat gaat. En dan barst ze in huilen uit. Het idee dat Evert haar kiest. Het doel is bereikt, zegt Evert tegen Yvon. Ook al zie je niks aan deze man, deze boer is verliefd! Maar op wie? Met Maud heeft hij een kalf eruit getrokken. En met Nans heeft hij diepe gesprekken gevoerd. Mensen, dit is niet te doen, hoor.

Gelukkig, daar zitten ze al aan tafel. Ik vrees zo voor het hart van Maud. Daar gaat Evert: "Ik heb genoten van jullie twee. Maar ik voel voor de een net iets meer dan voor de ander." Ja? Ja? Ja? Nee, joh! Evert kiest voor MAUD! Wat? Deze zag ik zooo niet aankomen! Arme Nans. Lieve Maud! Als Nans haar koffer inpakt zit Maud bij Evert op schoot: "Ik wist het al meteen, de eerste keer dat ik je zag." God wat zoet, dit. Als Nans vertrekt zegt Evert dat haar twee dochters trots mogen zijn op zo'n fijne moeder. Ik heb Evert nog nooit zoveel zinnen achter elkaar horen zeggen. Als Yvon weggaat kust het verliefde stel elkaar: op de wang. Dat doe je bij je tante, Evert. Maud snapt het wel en kust hem twee keer op z'n mond. "Nu mag het", zegt ze. Yes, girl! Heel even vraag ik me af of Evert nog maagd zou zijn. Nou ja, met Maud komt het sowieso goed. Daar staan ze: het meest onwaarschijnlijke koppel van Boer zoekt Vrouw.

'Wacht
Lees ook:
'Wacht eens even, dat is wel ff een andere kus dan Sonja kreeg'

Als er een award zou zijn voor het meest schattige koppel dan gaat deze naar Hans en Annette. Ze gaan samen fietsen in Zeeland, er wordt wat afgekust en Hans prijst haar de hemel in. Met een kopje thee en een verse Zeeuwse bolus rusten ze uit op een bankje aan het water. Wat een heerlijke slow tv. "Nu merk ik pas wat ik al die jaren gemist heb", biecht Annette op. Och Annette! Als allereerste gaan de twee op citytrip naar Ierland. Met de jassen nog aan trekken ze de bubbels open in de honeymoonsuite. "Op mooie dagen", zegt Annette. "Op de toekomst", zegt Hans met waterige oogjes. Ik krijg er een brok van in m'n keel. Als ze aan een chique diner zitten kan Annette het bijna niet geloven. Dit heeft ze nog nooit meegemaakt. Dat ze hier 59 voor heeft moeten worden. Ik sta op het punt om mijn tv te knuffelen. Wat een leuke match. En saai wordt deze trip allerminst, want Hans vraagt of ze haar jurk mee heeft voor de bruidssuite. Nee, dat heeft ze niet. Maar die hebben ze ook niet nodig. Knipoog.

'Cora
Lees ook:
'Cora vat koe bij de horens en brengt broer van Evert een bezoekje'

Als ik de woorden 'vertrouwd' en 'thuiskomen' op m’n bingokaart had staan, had ik al tien keer bingo gehad. Voor Karlijn voelt het vertrouwd dat Jouke met haar familie aan de keukentafel zit. Het liefdesgeluk spat van de twee af. Zo ontzettend schattig om te zien. Tijdens de lunch voert Jouke het hoogste woord. Karlijn vindt het prachtig. Haar familie gelukkig ook. En daar gaan ze, op naar Kopenhagen. Op de hotelkamer wordt de bed indeling besproken, wie slaapt waar? Karlijn beslist. Ze denkt dat ze hier prima slapen. Uhhuh. Ik denk dat er weinig geslapen gaat worden, Karlijn! "Nu begint het pas echt", zegt Jouke. Dat bedoel ik.

'Maud
Lees ook:
'Maud pinkt een traantje weg, ik hoop zo voor je dat dit goed gaat'

Terwijl Rob steeds meer vlinders in z'n buik krijgt, lijkt Wendy de logeerweek zowat vergeten te zijn. Ze ondergaat de kusjes van Rob, maar hoopt dat ze niet in paniek schiet omdat ze de gevoelens van Rob niet kan beantwoorden. Rob houdt zich zo ontzettend in. Respect voor deze man. Hun citytrip gaat naar het Franse Reims, de stad van de champagne. Maar er bubbelt weinig. Of ze één of twee bedden willen, vraagt de receptionist. Wendy wil weten of het aparte bedden zijn of dat het een groot bed is. Wat is dit voor gedoe? Wendy kiest voor twee aparte kamers. Nou ja, zeg. Ik vind dit bijna een beetje gemeen. Tijdens de logeerweek heeft ze Rob dagenlang uitgedaagd. Met rode hoofden zaten ze na het keuzemoment te kussen op de bank. En nu gaat ze op haar eigen kamer, want oh jee, ze zou naast Rob moeten liggen? Toch zet Wendy de deur op een kier, want wie weet denkt ze over een paar nachten wel: kom maar bij me slapen. Lieve Rob, wat houd je je goed. Maar godsamme, wat had ik je een wilde nacht gegund.

Boer zoekt Vrouw is elke zondagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1 en hier terug te kijken bij NPOStart. 

'Margriet
Lees ook:
'Margriet uit BzV nog net niet met gierende banden naar huis'