Entertainment

Bennie Jolink: 'Facebook verwijderde bericht over Johan Derksen'

02 mei 2022 05:05 Aangepast: 02 mei 2022 07:19
Bennie Jolink en Johan Derksen Beeld © ANP

Bennie Jolink (75) sprak vrijdag op Facebook zijn steun uit voor Johan Derksen (73), maar dat bericht werd volgens de Normaal-zanger door het sociale medium dit weekend verwijderd. De Achterhoeker heeft het tegenover het 'AD' over censuur en laat aan de krant weten: "Loat duudelijk wèhn dat ik der gin woord van terugnem."

"We hebben vrouwen meegemaakt die voorstellen deden, waar de duivel een kleur van zou krijgen!"

In de post, die zondagnacht wel te lezen is, noemt de muzikant de ophef rond Johan onder meer 'preuts gelul' en de critici 'hypocriete slijmerds die niks van de 60er en 70er jaren begrijpen'. De 75-jarige reageerde daarmee op de gevolgen van uitspraken die Johan dinsdag deed in het SBS6-programma Vandaag Inside. Daarin vertelde hij vijftig jaar geleden een dronken en bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. Later nuanceerde hij zijn uitspraken en stelde dat hij de kaars tussen de benen van de vrouw had neergezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen mag ondanks commotie radioshow blijven presenteren

"We hebben vrouwen meegemaakt die voorstellen deden, waar de duivel een kleur van zou krijgen!" aldus de zanger die zijn band Normaal begin jaren 70 oprichtte. "Of we er wel of niet op in gingen laat ik in het midden, maar als overtuigd feminist kan ik zeggen dat ik nooit iets tegen de zin van een vrouw heb gedaan. Maar wat er nu voor preuts gelul plaats vindt, gaat alle perken te buuten."

Bennie noemt de uitspraken van Johan 'een onschuldig verhaal over iets wat wij bijna dagelijks meemaakten' en 'gewoon dronken lolmakerij, anders niks. De moeite niet waard om je druk over te maken.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Keeper pleit Johan Derksen vrij: 'Kan kaarsincident niet herinneren'

Volgens het AD heeft Facebook niet gereageerd op vragen over de post van de zanger.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore