Ga naar de inhoud
Entertainment

Angelina Jolie brengt verrassingsbezoek aan Oekraïense stad

Angelina Jolie Beeld © ANP

Angelina Jolie (46) heeft zaterdag een bezoek gebracht aan de Oekraïense stad Lviv. Op sociale media zijn video's en foto's gedeeld van het verrassingsbezoek van de Amerikaanse actrice, die ook speciaal gezant is van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

"UNHCR is niet betrokken bij dit bezoek"

Angelina zou op persoonlijke titel naar de stad in het westen van Oekraïne zijn gereisd. "UNHCR is niet betrokken bij dit bezoek", laat een woordvoerder van de VN weten aan CBC News. Wat dan wel de reden van haar bezoek is, is onduidelijk. Volgens de lokale overheid in Lviv is de actrice gekomen om de mensen te steunen tijdens de Russische invasie.

Rode
Lees ook:
Rode loper is fractie van leven gezin Angelina Jolie

Op beelden is te zien dat Angelina door de stad loopt en veel belangstellenden zich om haar heen verzamelen en ze vervolgens koffie bestelt bij een café. Ook is ze langs gegaan op het station, waar ze met een aantal mensen in gesprek ging. Verschillende media melden dat ze gevluchte Oekraïners ontmoette en kinderen die gewond waren geraakt bij een Russische luchtaanval. Ook sprak ze met verschillende hulpverleners.

Brad
Lees ook:
Brad Pitt klaagt Angelina Jolie aan op zakelijk gebied

Angelina is sinds 2012 speciaal gezant voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Hiervoor reist ze geregeld af naar vluchtelingenkampen en conflictgebieden. Begin april bracht ze nog een verrassingsbezoek aan jonge Oekraïense oorlogsvluchtelingen die werden behandeld in een kinderziekenhuis in Rome.

Internet
Lees ook:
Internet gaat los op 'lelijke' haarextensions van Angelina Jolie

Naast haar rol in de vluchtelingenorganisatie van de VN maakt Angelina Jolie ook tijd vrij om te schitteren in Marvel's nieuwe blockbuster Eternals. De film gaat over tien superhelden die jarenlang ondergedoken zaten en nu weer terug zijn op aarde om deze te redden. 

Angelina Jolie speelt superheld met mentale stoornis in Eternals

03:58