Entertainment

Bas Muijs: 'Het is mentaal een enorme klap als je bijna dood bent'

29 april 2022 11:57
Bas Muijs Beeld © ANP

Bas Muijs (45) werd afgelopen december getroffen door een hartinfarct, waarna hij meteen een hartoperatie moest ondergaan. De acteur vertelt nu in 'Koffietijd' dat het 'eigenlijk best wel goed' met hem gaat.

"Wat je later wilde doen, moet je nu doen, want nu is later"

De voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-ster laat in het programma weten dat het afgelopen december 'behoorlijk schrikken' was: "Uit het niets kreeg ik een hartaanval midden in de nacht in bed. Ik voelde me verschrikkelijk, het deed onwijs veel pijn. Niet veel later kom je dan in het ziekenhuis en hoor je dat het een hartaanval was, want dat herkende ik niet direct."

In het ziekenhuis kreeg hij vier bypasses, waarna de acuutste problemen voorbij waren. "Dan ga je het leven leiden van iemand die je eigenlijk helemaal niet wil zijn. Maar dat ben je dan: een hartpatiënt", vertelt hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bas Muijs denkt na over huwelijksaanzoek na hartinfarct

Bas is na de operatie twee weken bij zijn ouders in huis gaan wonen om te revalideren, omdat het in zijn eigen huis met de kinderen te druk was. Eigenlijk kan hij nu alles weer doen, alleen met sporten en werken is hij nog voorzichtig. "Ik voel me goed en mentaal gaat het ook goed. Dat vergeten mensen ook nog weleens, maar het is een enorme klap als je bijna dood bent."

De acteur staat nu dan ook anders in het leven. Bas vertelt: "Wat je later wilde doen, moet je nu doen, want nu is later."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bas Muijs herstellende na zware hartaanval en vier bypasses

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore